OMV Petrom: Ultimele 2 zile de inscrieri in competitia de proiecte Idei din Tara lui Andrei

idei-din-tara-lui-andreiDoar pana pe 17 noiembrie, romanii care au o idee de proiect se pot inscrie in competitia Idei din Tara lui Andrei si pot primi finantare pentru a-si pune planurile in aplicare. Programul ofera granturi in valoare totala de 150.000 euro pentru proiecte care contribuie la dezvoltarea pe termen mediu si lung a comunitatilor din Romania si ofera solutii pentru educatia profesionala si mediu. Competitia este deschisa persoanelor fizice, organizatiilor nonguvernamentale, institutiilor de invatamant si altor institutii publice din orice localitate din tara.

Anul acesta, sunt cautate idei ce pot aduce plus valoare in urmatoarele doua domenii:

  • Educatie profesionala – proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, imbunatatesc actul educational, imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor elevilor si profesorilor din invatamantul profesional si tehnologic, public;
  • Mediu – proiecte care promoveaza folosirea eficienta si responsabila a resurselor naturale, care inoveaza pentru protectia mediului, care contribuie la imbunatatirea calitatii aerului si a apei, la reducerea poluarii, la cresterea eficientei energetice, la extinderea spatiilor verzi si a zonelor impadurite sau ecologizarea zonelor naturale/spatiilor publice.

Dupa terminarea perioadei de inscriere, proiectele eligibile vor trece prin doua etape de evaluare:

  • votul public se va desfasura in perioada 23 noiembrie – 1 decembrie 2016 si va reprezenta 30% din punctajul final;
  • evaluarea juriului va avea loc intre 23 noiembrie 2016 – 6 decembrie 2016. Juriul „Idei din Tara lui Andrei” va analiza proiectele inscrise, iar evaluarile lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.

Castigatorii vor fi anuntati pe 7 decembrie 2016 in urma punctajului obtinut din votul public si evaluarea juriului. Proiectele inscrise in competitia „Idei din Tara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din  specialisti in educatie si probleme de mediu, bloggeri, jurnalisti, reprezentanti ai unor ONG-uri, precum si ai OMV Petrom.

Pe parcursul celor cinci editii, prin intermediul competitiei, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte care au devenit realitate.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.