OMV Petrom va planta 1,5 milioane de puieti, prin campania Romania planteaza pentru Maine

PLANTARE_small_07_Octav_Ganea OMV Petrom va planta in urmatorii trei ani 1,5 milioane de puieti, prin campania campania ”Romania planteaza pentru Maine”, proiect ce va beneficia de o finantare de 4,6 milioane de euro.

Actiunile de impadurire se vor derula cu sprijinul a sase ONG-uri recunoscute pentru contributiile aduse protectiei mediului inconjurator: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantam fapte bune in Romania, Padurea Copiilor, Viitor Plus si Asociatia Parcul Natural Vacaresti. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va oferi specialisti in silvicultura si expertiza locala pe tot parcursul campaniei de plantare.

Campania de plantare isi propune sa vina in ajutorul comunitatilor afectate din cauza alunecarilor de teren, plantarea fiind o solutie reala pentru a preveni acumularile de apa, inundatiile si desertificarea solului.

PLANTARE_small_08_Octav_GaneaDezbaterile cu privire la schimbarile climatice sunt intense iar noi, din perspectiva unei companii de energie, ne dorim sa fim parte din solutie. Pe langa faptul ca actionam in acest sens in cadrul operatiunilor noastre, avem o istorie lunga in sprijinirea cauzelor relevante pentru Romania, de la sanatate la educatie si mediu. Pana in prezent am plantat mai mult de 700.000 de copaci in ultimii 10 ani si credem cu tarie ca genul acesta de proiecte pot face diferenta pentru o viata mai buna”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Totodata, plantarile contribuie la captarea dioxidului de carbon, padurile fiind considerate printre cele mai importante depozite de carbon, facandu-le un element cheie al solutiilor bazate pe natura pentru combaterea schimbarilor climatice. Se estimeaza ca fiecare copac plantat poate neutraliza, in medie, 5,5 kg dioxid de carbon pe an.

„Romania planteaza pentru maine” se va derula in urmatorii 3 ani, cu actiuni in fiecare primavara si toamna. Anul acesta plantarile vor incepe in data de 7 martie. Pentru intregul an, plantarile se vor desfasura in 24 de locatii din 16 judete, pe o suprafata totala de peste 100 ha.

Incepand din 2008, OMV Petrom a plantat peste 700.000 de copaci, pe o suprafata de 140 de hectare, devenind unul dintre cei mai mari promotori din mediul privat ai actiunilor de plantare. Campaniile desfasurate de-a lungul timpului au beneficiat de sprijinul angajatilor si a peste 3000 de voluntari, care au ales sa contribuie civic pentru a proteja si a creste padurile din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.