Orange: 250 de locuri disponibile in toata tara la atelierele de programare SuperCoders

supercoders_oct2015-10In acest an 250 de elevi pot participa la atelierele SuperCoders, organizate de Orange Romania, ce vor avea loc in orasele Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Pitesti si Ramnicu Valcea. SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu varste intre 10 si 13 ani pentru a face primii pasi in lumea codului cat mai usor si distractiv. Scopul atelierului este de a-i invata pe acestia cum sa foloseasca timpul petrecut pe calculator in mod util.

Trainerii Orange vor explica elementele de baza ale limbajului Scratch si vor oferi exemple de animatii si jocuri dezvoltate in Scratch pentru copii. Astfel, cu ajutorul specialistilor si al unui robotel virtual, cei mici vor vizita scoala viitorului si vor oferi solutii noi pentru protejarea mediului. La final, participantii la SuperCoders vor putea inscrie creatiile lor in concursul lansat de Orange supercoders_oct2015-51pentru COP 22, unde va fi prezentata animatia SuperCoders castigatoare.

Tema acestei editii SuperCoders este „scoala viitorului”, copiii fiind incurajati sa-si imagineze cum va arata scoala in viitorul apropiat. In jurul acestei teme cei mici vor invata sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag&drop, utilizand limbajul de programare SCRATCH. Pe langa robotei si tehnologii creative, copiii vor face cunostinta cu primele concepte de programare si logica matematica ce ii vor ajuta sa dea contur ideilor in lumea digitala.

SuperCoders este la a 4-a editie in cadrul Code Week si se va organiza anul acesta in 15 tari unde grupul Orange este prezent.

Fiecare atelier are 50 de locuri disponibile, selectate in functie de ordinea inscrierilor, iar participarea este gratuita. Inscrierile se fac pe mail la adresa csr@orange.ro mentionand numele copilului, varsta si adultul care il insoteste. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, dupa confirmarea inscrierii.

Evenimentul este organizat de catre Orange Romania cu sprijinul Simplon Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.