Orange a lansat Atelierul de Responsabilitate Sociala in trei licee din Capitala

Orange a lansat, in parteneriat cu Asociatia pentru Relatii Comunitare, proiectul-pilot Atelierul de Responsabilitate Sociala. Desfasurat in trei licee din Bucuresti, proiectul a urmarit sa trezeasca interesul elevilor de a fi mai responsabili si de a avea grija de comunitatea lor. Astfel, elevii din Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National George Cosbuc si Liceul Miguel de Cervantes au participat in perioada 20-30 noiembrie la cate doua ateliere pe tema responsabilitatii sociale. Primul a abordat tema implicarii sociale si modalitatile prin care atat o persoana, cat si o companie, se pot implica si pot contribui la dezvoltarea comunitatii. In cel de-al doilea atelier s-a discutat despre produse si consum responsabil.

“Pentru a-i incuraja pe tineri sa inteleaga cat mai bine cum se aplica aceste concepte, fiecare atelier s-a incheiat cu cate un concurs. In competitie tinerii sunt sprijiniti de trei bloggeri care si-au asumat rolul de ambasadori ai programului si de mentori pentru elevi.Roxana Bursuc, Oana Bratila si Ariel Constantinof au acceptat sa sustina cate unul dintre cele 3 licee din proiect, oferind sfaturi pentru concursuri si informatii despre responsabilitatea sociala”, spun reprezentantii Orange.

In urma primului workshop, cele trei licee s-au inscris intr-un concurs de reciclat hartie, plastic si telefoane mobile iesite din uz. Fiecare liceu a avut la dispozitie doua saptamani pentru a colecta cat mai multe deseuri, ajungand pana in prezent la 460 kg de hartie, 7 kg de plastic si peste 70 telefoane nefunctionale. Tinerii concureaza pentru premii in valoare de 700, 500 si 300 euro, premii ce vor fi oferite scolilor. Al doilea atelier este urmat de un concurs in care elevii au de facut propuneri pentru un produs responsabil. Echipele sunt formate din cate doi elevi si pot primi in final cate un eBook Kindle pentru fiecare membru.

Festivitatea de absolvire si decernarea premiilor pentru cele doua competitii va avea loc pe 13 decembrie, cu ocazia incheierii acestei etape a proiectului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.