Orange a stabilit cei 50 de castigatori ai Concursului national SuperCoders 2018

SuperCoders _ winnerOrange Romania a stabilit cei 50 de castigatori ai Concursului national SuperCoders 2018, din totalul celor 260 de copii care s-au inscris in competitie.

Aceasta a fost a doua etapa a programului de educatie digitala cu acelasi nume, dezvoltat in parteneriat cu Simplon Romania.

Toti copiii castigatori vor fi premiati cu un loc in Academia Online, cea de-a treia etapa a programului.

Elevii vor participa la cursuri si activitati pe care le vor realiza la distanta cu ajutorul trainerilor Simplon Romania.

Micii programatori vor descoperi bazele limbajului JavaScript, pe parcursul a 30 de ore interactive, timp de 10 saptamani. Totodata, primii 6 finalisti ai competitiei vor fi premieti si cu gadget-uri distractive – camere GoPro, boxe portabile sau casti wireless.

Veronica_Dogaru_Orange_RomaniaSuntem mandri de aceasta noua generatie de SuperCoders – copii pasionati de programare, care au rezolvat in cele mai creative si ingenioase moduri o tema legata de joaca offline. Este o dovada ca, gestionat eficient si canalizat spre educatie, timpul petrecut in fata ecranelor contribuie la dezvoltarea celor mici pentru maine – pentru calea pe care o vor urma la scoala in anii urmatori, la facultate si mai apoi in cariera”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange Romania.

Programul de educatie digitala SuperCoders este dedicat copiilor cu varste intre 10 si 14 ani, pasionati de programare si tehnologie. Prima etapa, Caravana SuperCoders, s-a derulat pe parcursul lunii octombrie, cand aproape 530 de copii au participat la atelierele gratuite de programare sustinute de specialistii Simplon, in 10 orase din tara.

Dupa ce au facut primii pasi in programare, pe parcursul Caravanei, copiii din toata tara au avut ocazia sa isi puna in valoare abilitatile de coding in cadrul Concursului national SuperCoders. Micii programatori au fost invitati sa dezvolte o animatie pe platformele Scratch sau code.org, pornind de la o tema data: sa le arate locuitorilor celei mai moderne si tehnologizate planete din Univers jocurile si activitatile distractive de pe Pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.