Orange da startul celei de-a treia editii a atelierelor gratuite Fast SuperCoders

OrangeOrange continua dezvoltarea programelor dedicate educatiei digitale si lanseaza cea de-a treia editie a atelierelor de initiere in programare pentru copii, Fast SuperCoders.

Acestea sunt gazduite de Orange smart shops si fac parte din platforma Tech a Break, adresata tuturor celor care doresc sa intre in contact cu noile tehnologii si sunt interesati sa-si dezvolte competentele digitale.

Atelierele de programare Fast SuperCoders sunt concepute pentru a-i ajuta pe elevii claselor IV-VII sa descopere bazele programarii prin joaca. Cu ajutorul trainerilor Simplon Romania, copiii dezvolta jocuri sau povesti interactive sub umbrela conceptului „eficienta in utilizarea resurselor”. Folosind blocuri de cod, algoritmi, bucle, copiii il vor programa pe robotelul Cody astfel incat sa rezolve labirinturi. In plus, micii cursanti primesc recomandari de alte platforme online si beneficii ale universului online pentru a-si continua explorarea mai departe, acasa.

Anul acesta, atelierele au loc intre 23 septembrie si 9 octombrie, in 12 orase din tara, cu doua sesiuni in fiecare Orange smart shop, in intervalele 10.00-12.00 si 15.00-17.00. Participarea la atelierele Fast SuperCoders este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Parintii ii pot inscrie pe cei mici incepand de astazi, termenul limita pentru fiecare oras fiind stabilit cu doua zile inainte de data de desfasurare a fiecarui atelier. 

Peste 550 de copii au participat la primele doua editii ale atelierelor Fast SuperCoders. O parte din absolventii atelierelor au participat in 2017 si in 2018 la Concursul national SuperCoders, castigand locuri in Academia online SuperCoders, unde si-au aprofundat cunostintele de programare si au fost recompensati cu premii. Participantii de anul acesta vor avea aceeasi oportunitate, inscrierile in concurs urmand sa fie deschise in luna noiembrie.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.