Orange Educational Program – absolvit de o noua generatie de studenti la telecomunicatii

Orange a premiat cei 30 de studenti ai Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, care au absolvit cursurile Orange Educational Program, promotia 2016 -2017.

Anul acesta se implinesc 20 de ani de la prima editie a Orange Educational Program, iar in tot acest timp au absolvit 330 de studenti, peste jumatate dintre acestia fiind angajati in cadrul Orange sau la companiile partenere.

In cadrul Orange Educational Program, studentii beneficiaza de: cursuri si workshopuri sustinute de expertii Orange, stagii de practica si burse de studiu.

In promotia 2016 – 2017, 27 de studenti au realizat lucrarile de licenta cu sprijinul mentorilor din cadrul Orange. Cele mai bune 3 lucrari, care au acordat o atentie sporita aspectelor practice si au inclus elemente de inovatie, au fost premiate cu cate o tableta Samsung Galaxy Tab A. Tot in cadrul competitiei, una dintre lucrari a fost selectata pentru dezvoltare de produs, studentul participant primind o bursa de masterat pe o perioada de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.

Programul, ce se desfasoara in paralel cu anul universitar, are in componenta 13 module ce acopera o paleta larga de subiecte, de la bazele tehnologiilor si standardelor de telecomunicatii, pana la cursuri despre tehnologii avansate de comunicatii mobile si tendinte in IT&C. Editia 2017-2018 va avea un nou modul de Cybersecurity, dezvoltat in parteneriat cu Centrul National Cyberint, din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Editia 2017-2018 include 42 de locuri disponibile pentru studentii din anul III ai Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. De asemenea vor fi oferite 10 burse anuale (24000 Euro), 20 de burse de vara (8000 Euro) si 10 burse pentru realizarea lucrarii de licenta (4000 Euro).

Dezvoltarea comunitatii prin investitia in programe educationale este una dintre prioritatile Orange de responsabilitate sociala. Orange Educational Program sustine acest obiectiv prin componentele sale: programul de Inginerie, in cadrul parteneriatului cu Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Universitatea Politehnica din Bucuresti, precum si programul de practica Orange First Step.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.