Orange Romania a dat startul concursului SuperCoders Coding Competition

OrangeOrange Romania continua etapa a doua a Programului #SuperCoders cu un concurs national. Toti copiii cu varste cuprinse intre 10-13 ani, care au cunostinte de baza de programare in Scratch sau code.org, sunt invitati sa se inscrie pe site-ul Orange pana pe 26 noiembrie si sa creeze animatii in Scratch si code.org.

Concursul se adreseaza copiilor cu varste intre 10-13 ani care sunt pasionati de jocuri, calculatoare si programare si sunt familiarizati cu scratch.mit.edu sau code.org. Participantii pot fi elevi care isi doresc sa aprofundeze domeniul programarii, indiferent daca au participat sau nu la atelierele #SuperCoders de anul acesta sau din trecut. Atat platforma Scratch, cat si code.org sunt platforme de invatare prin joc, ce pot fi utilizate acasa, fara profesor.

Concursul national le adreseaza copiilor tema de a continua, printr-o animatie creata in Scratch si code.org, povestea:

„Cu mult timp in urma, inainte sa existe problema poluarii si deseurilor, planeta Pamant era un loc mirific cu aer curat, multe paduri si apa albastra ca cerul. Nu dupa mult timp au aparut anakinii, o specie invaziva care a inceput sa se hraneasca cu tinuturile verzi si sa polueze apele Pamantului. Nu departe de noi, intr-o alta galaxie, traia Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, care prin puterile sale magice de a scrie cod putea sa rezolve orice problema. Intr-o zi, cavalerul Coder a ajuns din intamplare cu nava sa spatiala pe planeta Pamant si …”.

Proiectele create de viitorii SuperCoders vor fi evaluate de un juriu de specialitate. In selectarea celor 50 de castigatori, criteriile de evaluare vor fi: tema si complexitatea ei, estetica si creativitate, logica si functionalitate.

Juriul SuperCoders este format din Roxana Rugina (fondatoarea Simplon Romania, partener al proiectului SuperCoders 2017), Veronica Dogaru (Corporate Communication Manager, Orange Romania), Giorgiana Vlasceanu (Codette Romania), CreativeMonkeyz (vloggeri si creatori de continut), Catalin Butnariu (presedinte RGDA – Romanian Game Developer Association).

Castigatorii vor fi anuntati pe data de 12 decembrie.

Studiile la nivel european prevad o utilizare din ce in ce mai mare a competentelor digitale in toate tipurile de meserii, inclusiv cele care pana acum nu aveau legatura cu tehnologia, ex: agricultura, sanatate, constructii, etc. Totodata, se estimeaza ca in urmatorii ani numarul meseriilor care vor cere astfel de abilitati va creste considerabil. In acest sens, #SuperCoders are ca prim obiectiv familiarizarea copiilor cu tehnologia si pregatirea lor pentru viitor.

Etapa I, Caravana SuperCoders a ajuns la finalul editiei de anul acesta. In cele 10 orase (Iasi, Focsani, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Constanta, Galati, Braila, Craiova si Targu Jiu), la caravana au participat aproximativ 500 de copii care au facut primii pasi in lumea programarii.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.