Orange Romania a dat startul inscrierilor in Concursul national SuperCoders

Caravana SuperCoders Orange Romania a dat startul Concursului national SuperCoders, la care sunt invitati sa se inscrie pana pe 25 noiembrie copiii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, care au cunostinte minime de programare.

In cadrul concursului, copiii sunt invitati sa dezvolte o animatie pe platformele Scratch sau code.org, pornind de la o tema data: sa le arate locuitorilor celei mai moderne si tehnologizate planete din Univers jocurile si activitatile distractive de pe Pamant.

Concurentii vor putea castiga premii distractive (camere GoPro, boxe portabile, casti wireless) iar cei care vor realiza cele mai bune 50 de aplicatii vor avea posibilitatea sa participe la urmatorul modul de invatare, SuperCoders Online Academy, un curs interactiv de coding care ofera concepte de baza ale limbajului de programare JavaScript in cadrul a 30 de ore interactive.

Astfel, cei mici vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod invatata in Scratch, la programarea bazata pe text. In fiecare din cele 10 saptamani, copiii au parte de cursuri si activitati pe care le vor realiza la distanta cu ajutorul trainerilor Simplon Romania. Printre acestea se numara: comenzile elementare, bucle, conditii, variabile, structuri de programe in JavaScript, testare si corectarea erorilor.

Veronica_Dogaru_Orange_RomaniaTanara generatie are un potential urias de creativitate, care iese la iveala prin modul in care folosesc Internetul si noile tehnologii. Prin programul SuperCoders, sustinem educatia digitala si ii stimulam pe cei mici sa devina chiar ei creatori de continut, descoperind bazele programarii intr-un mod simplu, logic si distractiv. Raspundem astfel si unei nevoi identificate in randul parintilor, de a gestiona cat mai eficient timpul petrecut online de copii, canalizandu-i spre invatare si dezvoltare”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange Romania.

Animatiile inscrise de urmatoarea generatie de SuperCoders in competitia nationala vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din: Roxana Rugina (Fondator & CEO Simplon Romania), Livia Fericean (Corporate Citizenship & Public Affairs South-East Europe, Samsung), Andreea Albut (Communication Manager Ubisoft Romania), Gabriela Maalouf (specialist programare neurolingvistica pentru copii si parinti), George Trifan (profesor de informatica la Scoala Metropolitana ARC din Bucuresti) si Veronica Dogaru (Corporate Communication Manager, Orange Romania).

In luna octombrie, aproape 530 de copii au invatat sa creeze animatii si jocuri in limbajul de programare Scratch, in cadrul atelierelor gratuite din Caravana SuperCoders, care anul acesta a ajuns in 10 orase din tara – Oradea, Baia Mare, Alba Iulia, Brasov, Craiova, Ramnicu Valcea, Galati, Tulcea, Iasi si Bacau.

Concursul SuperCoders reprezinta cea de-a doua etapa a programului de dezvoltare a competentelor digitale #SuperCoders, dezvoltat de Orange in parteneriat cu Simplon Romania, cu scopul de a contribui la educatia digitala a tinerei generatii.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.