Orange Romania a desemnat cei 50 de castigatori SuperCoders Coding Competition

orangeOrange Romania a incheiat primele doua etape ale proiectului #SuperCoders organizat in parteneriat cu Simplon Romania. Dupa finalizarea caravanei din cele 10 orase in care a ajuns in 2017 si a etapei nationale cu peste 300 de animatii create in Scratch si code.org, urmeaza SuperCoders Online Academy, cursul in care 50 de copii vor invata concepte de baza ale limbajului de programare Python.

In cele 10 orase in care a ajuns in 2017 (Iasi, Focsani, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Constanta, Galati, Braila, Craiova si Targu Jiu), Caravana SuperCoders a reunit peste 450 de participanti, care au facut primii pasi in lumea programarii. Copiii cu varste cuprinse intre 10-13 ani au creat animatii pe platforma Scratch, pornind de la cel de-al 15-lea Obiectiv Global, viata terestra. #SuperCoders 2017 si-a indreptat atentia catre Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD) cuprinse in Agenda 2030 propusa de Natiunile Unite.

Etapa nationala s-a desfasurat in perioada 6-26 noiembrie. Provocarea lansata de Orange Romania de a continua povestea pe tema poluarii a fost acceptata de 323 de copii care au creat aplicatii in Scratch si code.org.

Din pasiunea lor pentru grafica, muzica, jocuri si filme, copiii au creat o colectie de animatii plina de inspiratie si originalitate in care Coder, cavaler al ordinului SuperCoders, a salvat planeta Pamant de o specie invaziva numita anakini care distrugea planeta. Daca unii copiii au gasit ca solutii crearea de scoli pentru educarea anakinilor sau mutarea lor pe alta planeta, cei mai multi au exterminat anakainii prin puterea codului pentru o planeta mai buna.

Lista castigatorilor poate fi gasita AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.