Orange Romania dispune de un nou sediu amenajat intr-o cladire “verde”

Orange Skanska 16Orange Romania a mutat peste 1.600 de angajati in cladirea de birouri Green Court din Floreasca, dezvoltata de grupul suedez Skanska. Intr-un spatiu total de 13.700 mp, distribuit pe opt etaje, isi desfasoara activitatea sapte departamente Orange. Pe langa spatiile pentru lucrul angajatilor, cladirea dispune de zone dedicate pentru convorbiri, intalniri, spatii de socializare si de training. Mai mult, birourile celor 1.630 de angajati sunt dotate cu 800 de plante Orange Skanska 5si cu acvarii cu 1.500 de pesti. De asemenea, oficialii Orange iau in calcul implementarea unor sisteme de incarcare pentru masinile electrice, in timp ce biciclistii au propriile parcari, vestiare si dusuri.

Jean-François Fallacher, CEO al Orange RomaniaAm inceput procesul de mutare in urma cu mai bine de un an. Cand am vorbit cu expertii nostri din grupul Orange, ne-au spus ca vom avea nevoie de trei ani, dar totul a avut loc intr-un an. Pe langa mutarea in aceasta cladire”verde”, avem in vedere si un efort coerent de reciclare, consum responsabil de energie si management profesionist al deseurilor”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO al Orange Romania.

Noul sediu Orange este mai prietenos atat cu mediul inconjurator, cat si cu angajatii, spun reprezentantii companiei. Totodata, cheltuielile cu chiriile si intretinerea cladirilor se vor diminua cu 8%, cea mai mare parte din economie fiind datorata consumului mai mic de energie.

Cladirea dispune de numeroase solutii “green”, precum:

  • fatada eficienta din punct de vedere energetic;
  • aport crescut de aer proaspat pentru mediu de lucru sanatos cu 30% peste standardele locale;
  • sisteme de iluminat eficiente energetic echipate cu senzori de prezenta si intensitate;
  • statii de incarcare pentru masini electrice;
  • parcare si facilitati pentru biciclisti (vestiare si dusuri);
  • panouri solare;
  • sistem de reciclare al apelor uzate;
  • containere pentru colectare selective a gunoiului;
  • chiller cu sistem free cooling incorporat (pe timp de iarna se foloseste temperatura scazuta de afara pentru racirea spatiului).

Mutarea in noul sediu a presupus colaborarea cu 50 de furnizori, peste 110 variante de layout si peste 500 de modificari, peste 1000 de obiecte create special, instalarea a 100 km de cabluri, amenajarea unor spatii speciale pentru 800 de plante si 1500 de pesti, precum si transportul si montarea a 100 de tone de mobila.

VEZI GALERIE FOTO:

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.