Orange sustine Code Kids – program de competente digitale desfasurat in bibliotecile rurale

orange coding pentru copiiOrange a devenit partener oficial al programului Code Kids – Copiii fac coding in bibliotecile publice, derulat de catre Fundatia  Progress, ca parte din directia strategica a companiei de sustinere a dezvoltarii competentelor digitale in Romania. Ca urmare a parteneriatului, Orange desfasoara Atelierele EdTech la Code Kids – cursuri ce vin in completarea orelor de programare si ofera informatii utile despre internet si utilizarea noilor tehnologii.

Prima serie de ateliere EdTech au ca tema siguranta pe internet si cyberbulling si sunt organizate in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii. Acestea se adreseaza copiilor din toate cluburile Code Kids. Pana in prezent, copiii CODE Kids din cluburile din Topoloveni, Vladesti, Merisani Motru au discutat cu trainerii despre bullying, cyberbullying si utilizarea in siguranta a internetului.

Sustinerea oferita de catre Orange presupune atat sprijin financiar pentru intreg programul, cursuri, dar si mentorat si concursuri cu premii. Incepand cu ianuarie 2018 vor urma si alte teme precum: instrumente de educatie digitala si orientare in cariera.

Programul Code Kids a inceput in ianuarie 2017 si a presupus infiintarea a 29 de cluburi de coding in biblioteci locale din judetele Gorj, Arges, Valcea, Bihor, Salaj, Timis si Arad, pentru dezvoltarea de competente de coding a copiilor prin realizarea de teme creative cu utilitate practica. Activitatea principala este crearea unui sistem de cursuri de coding si de mentorat in bibliotecile publice adaptate local in functie de evolutia procesului de invatare si de rezolvare a acestor teme creative.

Pana in prezent, 447 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani din 29 de localitati din mediile rural si urban mic au fost familiarizati cu bazele competentelor de coding si rezolvarea unui numar de sarcini de baza.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.