Organizatia Concordia a deschis cafeneaua-concept „Concordia Bakery”

Organizatia Umanitara Concordia a deschis cafeneaua-concept Concordia Bakery, amplasata la parterul cladirii Premium Plaza, in zona Piata Victoriei, din Capitala. Cafeneau reprezinta un model de business social, pentru ca banii obtinuti prin vanzarea produselor de patiserie vor fi investiti in specializarea altor tineri defavorizati. Proiectul Brutaria Concordia reprezinta un sistem complex, ale carui activitati principale (laboratorul-atelier din Ploiești) si conexe (punctul de desfacere „Concordia Bakery” si serviciul de catering) au un rol important in sprijinirea atat a tinerilor asistati de catre Concordia, cat si a celor din afara organizatiei, in procesul de integrare socio-profesionala. Toate fondurile rezultate din aceste activitati sustin cursurile atelierului de brutarie, prin care serii de cate 24 de tineri pot obtine diplome recunoscute de catre CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), precum si in Uniunea Europeana, pentru meseriile de brutar si patiser-cofetar.

„Suntem mandri ca ne putem numara printre organizatiile din Romania, care reusesc sa faca business social, impreuna cu tinerii aflati in dificultate. Dupa ce se califica in meseria de brutar-patiser, tinerii pot obtine locuri de munca, iar, in prezent, trei dintre ei sunt angajati in cadrul Brutariei Concordia. Ei stiu ca de succesul produselor de panificatie si patiserie este legata si speranta pentru un loc de munca – pasul atat de important in dobandirea unui statut personal, apreciat in societate”, a declarat Bogdan Braicu, Managing Director, Organizatia Umanitara Concordia.

In prezent, Concordia ocroteste peste 400 de copii si tineri, in centrele sociale din Bucuresti si judetul Prahova. In paralel cu centrele de primire, asistenta si ingrijire pentru copii si tineri, Concordia dezvolta si infrastructura necesara pentru atingerea obiectivului, prin: gradinita proprie, scoala de meserii, alte proiecte educationale, pe termen scurt si mediu, pentru responsabilizare ecologica, sociala, incurajare si stimulare a practicarii activitatilor artistice si sportive.

Scoala de meserii Concordia ofera 72 de locuri tinerilor asistati, dar si celor din afara organizatiei, care doresc sa fie sprijiniti in deprinderea unei meserii si care pot obtine diplome recunoscute in Uniunea Europeana, pentru calificarile: brutar-patiser, tamplar, horticultor-agricultor, bucatar si ospatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.