Organizatia Salvati Copiii a lansat Campania Globala pentru Educatie

Campania Globala pentru Educatie_2Organizatia Salvati Copiii Romania, alaturi de partenerii sai, a lansat editia din acest an a Campaniei Globale pentru Educatie. Aceasta este desfasurata anual, la nivel mondial, de o coalitie de organizatii neguvernamentale, sindicate si grupuri de cetateni din intreaga lume. Peste 130.000 de copii, parinti si profesori, sunt parte din Campania Globala pentru Educatie Bucuresti. Sub sloganul „Votam pentru educatie!”, in 2015, campania are ca focus locul ocupat de dreptul la educatie intre prioritatile agendei internationale. In Romania, 1 din 10 copii cu varsta intre 7 si 10 ani nu frecventeaza invatamantul primar si, intr-un singur an scolar (2012/2013), peste 24.000 de copii au abandonat scoala primara sau gimnaziala . Aceste date contrazic Obiectivele Educatiei pentru Toti si Obiectivele de Dezvoltare a Mileniului asumate de Romania si alte 180 de tari din intreaga lume, acum 15 ani.Campania Globala pentru Educatie_4

Gabriela Alexandrescu-Salvati CopiiiPrin activitatile editiei din acest an, peste 130.000 de copiii, parinti si profesori care ni s-au alaturat solicita autoritatilor sa-si asume responsabilitatea pentru promisiunile neindeplinite in perioada 2000 – 2015 si sa adopte, pentru urmatorii 15 ani, angajamente ambitioase, care sa garanteze respectarea dreptului la o educatie de calitate pentru fiecare copil. In conditiile in care factorii de decizie se pregatesc sa formuleze acest nou set de angajamente, este esential ca societatea civila sa aiba un cuvant de spus in acest proces, asigurand astfel ca aceste promisiuni reflecta drepturile, nevoile si prioritatile reale ale copiilor.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.

Anul 2015 este deosebit de important pentru educatie, nu numai pentru ca reprezinta termenul limita pentru indeplinirea obligatiilor asumate de comunitatea mondiala, in 2000, la Dakar, dar mai ales pentru ca este anul in care Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite va stabili un nou cadru – atat pentru educatie, cat si pentru dezvoltare sustenabila. Acest nou cadru va da tonul si va stabili prioritatile pentru politicile si actiunile autoritatilor din acest moment si pana in anul 2030. In perioada 4 – 10 mai 2015, sub coordonarea Organizatiei Salvati Copiii, peste 130.000 de copii, parinti si profesori, din aproape 1.000 de scoli din intreaga tara, vor participa la activitatile Campaniei Globale pentru Educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.