Orkla Norvegia a finantat constructia unei case in Satul Copiilor Hemeius

Compania Orkla Norvegia a finantat cu 225.000 de euro constructia unei case de tip familial pentru SOS Satele Copiilor Romania. Locuinta a fost inaugurata, recent, in Satul copiilor Hemeius, din Bacau, unde locuiesc 44 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani. In noua casa de tip familial de la Hemeius vor locui 6 copii provenind din familii defavorizate, sub supravegherea unei mame SOS. Locuinta recent finalizata corespunde nevoilor unei familii numeroase (camere pentru copii, sufragerie, bucatarie, bai), iar mama SOS locuieste impreuna cu copiii si le ofera acestora ingrijirea pe care o ofera in mod normal un parinte.

“Va asigur ca odata cu inaugurarea acestei locuinte are loc si un transfer de responsabilitate si de generozitate, deoarece vom continua sa ne ingrijim de soarta acestor copii care au o casa gratie companiei-mama din Norvegia. Ne vom implica in cresterea lor si de aici inainte”, a declarat Manuela Banu, General Manager Orkla Foods Romania.

Din 2000 pana astaazi, Orkla este principalul sponsor al SOS Satele Copiilor, suma totala acordata ca sponsorizare fiind de 19 milioane de coroane norvegiene (peste 2,5 milioane de euro). Compania norvegiana a finantat ridicarea unor case dedicate copiilor in Rusia, Letonia, Romania si Vietnam.

SOS Satul Copiilor Hemeius-Bacau a fost inaugurat in anul 2006, avand initial 4 case familiale si ajungand astazi la 6 case, un sediu administrativ, un Centru de Consiliere pentru Copii si Parinti si terenuri de joaca si de sport. In Romania exista trei Sate SOS, SOS Satul Copiilor Bucuresti cu 15 case familiale, SOS Satul Copiilor Cisnadie (judetul Sibiu) cu 12 case familiale si SOS Satul Copiilor Hemeius.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.