OTP Bank a redat “Deptul de a citi” la peste 14.500 de copii din toata tara

Prin programul de responsabilitate sociala „Dreptul de a Citi”, OTP Bank Romania a reusit sa doteze pana acum 88 de scoli cu mai mult de 64.000 de carti. De toate acestea beneficiaza peste 14.500 de copii. Initiativa se desfasoara in parteneriat cu Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

“Din fericire, putem spune cu mandrie ca nu am intampinat dificultati in amenajarea scolilor in care am ajuns pana in prezent. Am beneficiat de sprijinul autoritatilor locale (primarii, inspectorate scolare), ai caror reprezentanti au lucrat indeaproape cu colegii nostri din regiunile respective si cu reprezentantii scolilor pentru ca lucrurile sa se intample ca la carte”, ne-a declarat Diana Misa, Director Marketing si Comunicare, OTP Bank Romania.

La inceputul acestui an scolar, alte 15 scoli din judetele Arges, Alba, Bistrita, Dolj, Prahova, Iasi, Botosani, Neamt, Braila, Ialomita si Hunedoara au fost incluse in program.

“In mod cert responsabilitatea sociala va cunoaste o traiectorie ascendenta in anii care urmeaza. Semnele se vad inca de pe acum, iar faptul ca tot mai multe companii se implica activ in viata comunitatilor in care activeaza demonstreaza un pas important catre o lume mai buna, o lume in care toti sa ne bucuram de aceleasi drepturi”, ne-a declarat Diana Misa.

“Dreptul de a citi”, derulat de OTP Bank  inca din luna martie a anului 2010, sustine accesul la lectura, prin donarea scolilor defavorizate din mediul rural carti adresate elevilor din clasele I-VIII. O alta componenta a campaniei, la fel de importanta prin prisma implicarii directe a societatii civile, presupune colectarea de carti, in toate cele 100 de unitati ale OTP Bank si in Librariile Humanitas, partenere in acest proiect.

De-a lungul celor aproape doi ani de campanie, OTP Bank a atras un numar impresionant de sustinatori. De la ONG-uri, trusturi de presa (Edipresse), pana la edituri si librarii (Humanitas, Libraria Eminescu, Editura Meteor) si persoane publice (Marcel Iures, Marius Tuca, Neagu Djuvara, Ioana Parvulescu, Radu Paraschivescu, Lidia Bodea, Dani Otil, Alice Nastase, Dragos Bucurenci, Adrian Ciubotaru), cu totii au contribuit pentru a face din „Dreptul de a Citi” un manifest pentru lectura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.