OTP Bank doteaza bibliotecile din alte 19 scoli din mediul rural

OTP Bank Romania continua campania nationala de responsabilitate sociala „Dreptul de a Citi” si va duce carti la bibliotecile din alte 19 scoli din mediul rural. Compania marcheaza in acest fel trei ani de la momentul lansarii proiectului. Cartile vor ajunge la scoli devaforizate din judetele: Mures, Satu-Mare, Maramues, Cluj, Bihor, Salaj, Ialomița, Vrancea, Botosani, Braila, Neamț, Olt, Alba, Arges, Arad si Caras Severin. Includerea celor 19 scoli in programul „Dreptul de a Citi” a venit in urma propunerilor primite din partea sustinatorilor campaniei. In acest fel, OTP Bank  Romania sustine o cauza cu un impact major asupra dezvoltarii oricarui copil: accesul la lectura.

„Credem cu tarie ca ca fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea in mai bine a societații. Ne-am dedicat unei cauze care va avea rezultate pe termen lung – facilitarea accesului la lectura. Cei mai mulți dintre noi au preluat din carți valorile care ii ghideaza astazi, de aceea constientizam cat de important este sa citim. Dar, din pacate, pentru un numar mare de copii,cartile sunt un lux pe care nu si-l pot permite. Vrem sa ne indreptam catre acesti copii si sa le redam Dreptul de a Citi, cu ajutorul celor care cred in importanta acestei valori”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

Conform reprezentantilor bancii, rezultatele celor 3 ani de campanie au depasit cu mult asteptarile initiale, in acest interval fiind dotate 162 de scoli cu mai mult de 96.000 de carti, de care au beneficiat peste 31.000 de copii.

Prin intermediul campaniei „Dreptul de a Citi”, OTP Bank doneaza direct scolilor defavorizate din mediul rural colectii de carti adresate elevilor din clasele I-VIII. Pe tot parcursul anului, compania sustine donatiile si gestioneaza procesul de colectare a cartilor in cele aproape 100 de unitati bancare proprii si in Librariile Humanitas, partenere in acest proiect.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.