PA&CO International sustine punctul de prim-ajutor din Colonesti-Bacau

PA&CO International sustine financiar noul punct de prim-ajutor deschis de Crucea Rosie Romana in comunitatea izolata Satu Nou din comuna Colonesti, judetul Bacau. Localitatea este situata la 40 de km de primul serviciu medical. In aceasta locatie Crucea Rosie a instruit patru persoane care sa acorde primul ajutor de baza celor din comunitate. Punctul de prim ajutor va functiona in casa lui Nicuta Ion si a fost dotat cu o trusa de prim ajutor care contine pansamente, un glucometru, un tensiometru si un dispozitiv EKG cu telecitire intr-un serviciu de cardiologie . Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgentelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei in cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.

“Suntem incantati sa sprijinim Crucea Rosie Romana in implementarea unui proiect care are efecte imediate asupra calitatii vietii oamenilor din comunitatile izolate. PA&CO International a luat foarte in serios accesul la sanatate al omamenilor din mediul rural si acest proiect exact asta face, ofera tuturor posibilitatea de a primi ingrijirea de care au nevoie in situatii de urgenta”, a declarat Paulina Casuneanu, Vicepresedinte PA&CO International.

Conform statisticilor, 40% din populatia Romaniei locuieste in sate. In satele izolate, servicii medicale de urgenta ajung in cateva ore. Mii de persoane sunt ranite sau ucise anual de leziuni cauzate de diferite situatii neprevazute din cauza unui raspuns inadecvat sau a lipsei de interventie in timp util. Luarea unor masuri imediate si aplicarea tehnicilor corespunzatoare imediat dupa producerea accidentului, poate reduce considerabil decesele si vatamarile, precum si impactul dezastrelor si situatiilor de urgenta de zi cu zi.

“Fiecare punct de prim ajutor infiintat in zone izolate inseamna salvarea unor vieti. O actiune rapida cu aplicarea tehnicilor de prim ajutor adecvate si corecte in primele minute, critice, de la producerea unui accident sau aparitia unei situatii de urgenta, poate salva vieti. Multumim familiilor care a acceptat voluntar sa faca parte din acest proiect si si-au asumat misiunea de a veni in sprijinut tutur celor care vor avea nevoie de ajutor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot in 41 de localitati izolate din fiecare judet din tara este de aproximativ 100.000 euro. Pana in prezent, proiectul a fost lansat in 5 judete, Arges, Braila, Cluj, Hunedoara si Timis si urmeaza sa fie lansat in judetele Dambovita, Harghita, Iasi si Teleorman. Pana la sfarsitul anului 2013, Crucea Rosie Romana intentioneaza sa dezvolte proiectul si in celelalte judete din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.