PACT pentru COMUNITATE – 150.000 lei pentru comunitatile mici din sudul tarii

Pana cel tarziu miercuri, 15 mai (inclusiv), ONG-urile pot aplica pentru finantare in cadrul rundei a doua a programului de finantare PACT pentru COMUNITATE dedicat comunitatilor mici din sudul tarii. In aceasta runda va fi alocata suma de 150.000 lei, impartita pe trei linii de finantare, respectiv: Proiecte de dezvoltare comunitara – 40.000 lei pentru 4 proiecte noi de dezvoltare comunitara (maximum 10.000 lei/proiect); Initiative de economie sociala – 10.000 lei pentru un start-up de economie sociala; Dezvoltare de organizatii comunitare noi – (Invatare, Participare, Incredere) – 25.000 lei pentru 5 proiecte comunitare dezvoltate de grupuri comunitare nou constituite (maximum 5.000 lei/proiect); servicii complementare pentru constituirea celor 5 grupuri comunitare noi (12 luni): facilitare: 17.000 lei (50 de zile) si consultanta: 5000 lei (10 zile).

“Fiecare din cele trei linii de finantare are propriul sau set de documente, inclusiv ghidul distinct al aplicantului. Aplicantii pot depune unul sau mai multe proiecte, pentru oricare din liniile de finantare in care se incadreaza ca solicitanti eligibili. Trebuie sa utilizeze ghidul aplicantului pentru fiecare componenta, in functie de cea pe care doreste sa o acceseze”, spun reprezentantii Fundatiei PACT.

Din 150.000 lei, 53.000 lei merg catre initiative realizate in urma derularii unor proiecte PACT curente: Cetatenie activa in Baicoi (componenta 1, finantare 6.500 lei), Identitate, Traditie, Bunastare locala (componenta 2 – 3 start-up-uri, finantare 10.000 lei/start-up) si Initiativa comunitara pentru agricultura sustenabila (componenta 2, 13.500 lei pentru un start-up de antreprenoriat social in comuna Suhaia, Teleorman) si 3.000 lei pentru consultanta necesara acestor proiecte.

Aplicantii trebuie sa trimita scrisorile de intentie completate, in format electronic, la adresa pactpentrucomunitate@fundatiapact.ro Mesajul trebuie sa aiba ca subiect titlul componentei de finantare care se doreste a fi accesata. Dupa evaluarea scrisorilor de intentie, in data de 31 mai 2013, Fundatia PACT va anunta lista scurta a aplicantilor care sunt invitati sa depuna cereri complete de finantare.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.