Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Pădurea Copiilor: Alti peste 80.000 de puieți au fost plantati

Foto Padure CopiilorPădurea Copiilor și-a pus amprenta prin plantarea a 80.000 de puieți pe 10 hectare de teren neproductiv din 5 comune din sudul țării și a realizat lucrări de completare în alte 4 zone împădurite în campaniile anterioare.

În lunile noiembrie si decembrie au avut loc lucrări de plantare mecanizată și manuală pentru extinderea perdelelor forestiere din comuna Colelia, Ialomița, precum și noi păduri în localitățile Bărcănești, Berceni, Florești (Prahova) și Gârbovi (Ialomița). Completările realizate în plantațiile forestiere din comunele Dragoș Vodă (Călărași), Tinosu, Ariceștii Rahtivani (Prahova) și Colelia (Ialomița), sunt lucrări care vor transforma terenurile împădurite în păduri adevărate.

Noile păduri țin cont de condițiile de sol, de biodiversitatea specifică zonei, dar și de adaptabilitatea noilor ecosisteme la condițiile microclimatice locale, mult modificate de schimbările climatice resimțite în ultimii ani. Printre cele 18 specii alese pentru împădurire se numără stejarul brumăriu, stejarul roșu, frasinul comun, frasinul de pensilvania, plopul alb, glădița, mojdreanul, ulmul, salcâmul, sălcioara, mărul, părul, corcodușul, vișinul, tuia, sângerul, măceșul și lemnul câinesc. Aceste păduri vor proteja comunitățile de efectele extreme precum seceta agricolă, vânturile puternice, diferențele mari de temperatură între noapte și zi, la care sunt deja expuse localitățile din sudul țării, și vor contribui și în plan estetic la aspectul zonelor înverzite.

„După o primăvară în care am plantat exclusiv mecanizat, în această toamnă ne-am bucurat de revederea cu cei cărora le suntem profund recunoscători: voluntarii Pădurea Copiilor, cei fără de care eforturile și demersurile noastre nu ar avea aceeași însemnătate!” Horia Ilie- Niculescu, coordonator voluntari Pădurea Copiilor.

Printre realizările acestei toamne se numără și continuarea cu succes a parteneriatului început  în  2019  dintre  Asociația  Pădurea  Copiilor  și  OMV  Petrom,  în  cadrul  campaniei „România plantează pentru mâine”. În cadrul programului OMV Petrom, peste 15.000 de puieți de stejar roșu, tei, salcâm, frasin de pensilvania, sălcioara și plop alb au prins rădăcini pe 5,5 ha de teren neproductiv cu ajutorul celor 187 de voluntari care au ales să planteze pentru a-și lăsa amprenta asupra generațiilor viitoare în comunele Bărcănești, Berceni și Florești din județul Prahova și în comuna Colelia din județul Ialomița.

Eforturile voluntarilor au fost întregite de angrenarea forței de muncă locale. Prin prestarea a 274 de zile de muncă, câteva zeci de locuitori din aceste comune au avut o sursă de venit, în condițiile în care mulți dintre ei, din cauza pandemiei, nu au locuri de muncă.

În localitatea Florești din județul Prahova, IPSO Agricultură a susținut înființarea a 0.5 hectare de pădure de protecție pentru terenurile agricole din jur. La nivelul județului Prahova, 15.3% din totalul terenurilor agricole sunt neproductive, iar împădurirea lor reprezintă o soluție optimă pentru restabilirea microclimatului local și pentru creșterea productivității agricole a terenurilor învecinate.

Localitățile Gârbovi și Colelia din județul Ialomița s-au îmbogățit cu 2 hectare de vegetație forestieră și peste 10.000 de puieți plantați prin implicarea și ajutorul financiar al Metropolitan Life, companie care a ales să investească prin împădurire în siguranța pe termen lung a unor comune puternic vitregite din Sud-Muntenia.

2 ha plantate de Pădurea Copiilor la Colelia în această toamnă s-au bucurat de sprijinul financiar Servier Pharma, Automatic Data Processing România, Accenture România, Fundația Adobe, precum și de donațiile strânse în cadrul evenimentelor sportive Transnow, Transmaraton, Uniqa Asigurări Bucharest Family & 10K și Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...