Pago va pune la dispozitie gratuit platforma de donatii, pentru 15 ONG-uri

Inscriere ONGAplicatia pentru plati Pago pregateste extinderea functionalitatilor pentru a gazdui realizarea de donatii catre ONG-uri, fara costuri suplimentare, direct din aplicatie, cu un singur tap.

Functionalitatea va fi activata incepand cu luna septembrie 2019, dupa incheierea unui proces de selectie a celor 15 ONG-uri care vor fi prezentate in aplicatie. Selectia va include o perioada de aplicatii, urmata de o etapa de jurizare si apoi etapa finala – votul publicului.

Doneaza cu Pago se va adresa atat utilizatorilor Pago, cat si oricarei persoane care vrea sa faca o donatie online, fara a necesita descarcarea aplicatiei. Toate donatiile vor fi necomisionate si foarte rapide, datele de plata fiind introduse o singura data. In plus, donatorii vor fi informati periodic despre progresele proiectelor pentru care au donat si modul in care au fost folositi banii.

Este prima data in Romania cand utilizatorii unei aplicatii fintech vor avea posibilitatea realizarii de donatii, alaturi de alte plati ce tin de utilitati, plata intretinerii sau asigurari. Ca un alt element de noutate, utilizatorii vor putea dona si punctele electronice Pago, primite ca recompensa pentru diverse actiuni in aplicatie. Acestea se pot transforma automat in bani, iar in ultimul an peste 100.000 de utilizatori au primit aceste puncte.

Campania are sustinerea Bancii Transilvania, Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si  a Fundatiei Comunitare Bucuresti.

Orice ONG infiintat de minimum un an si cu activitate in ultimele opt luni este invitat sa se inscrie la adresa www.doneaza.pago.ro pana la data de 4 august 2019.

Prima etapa a selectiei presupune jurizarea tuturor aplicatiilor eligibile de catre un juriu format din profesionisti in domenii relevante pentru aceasta competitie. Acestia sunt: Alina Kasprovschi – Director Executiv, Fundatia Comunitara Bucuresti, Catalin Cretu – General Manager Visa Romania, Croatia, Slovenia, Malta, Elena Stancu – www.teleleu.eu, Florin Ghinda – fondator Romania Pozitiva, Iuliana Rada – Director Program, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Madalina Dina – CSR Specialist, Banca Transilvania, Radu Gramatovici – Decan, Facultatea de Matematica-Informatica, Universitatea din Bucuresti, Raluca Ion – editor Republica.ro, Vlad Mixich – specialist politici sanatate, Adrian Cighi – co-fondator Pago.

Un sondaj realizat in randul utilizatorilor Pago, cu scopul de a intelege daca donatiile sunt o optiune pentru ei arata ca 70% dintre respondenti intentioneaza sa faca cel putin o donatie prin Pago. Dintre cei care nu au mai donat anterior, donatiile ar fi realizabile daca procesul ar fi simplu si rapid si daca ar avea la indemana informatii despre istoricul ONG-ului si transparenta cheltuirii banilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.