Pana in 2016 IKEA vrea sa vanda doar becuri si lampi LED

Magazinul IKEA isi propune ca pana in 2016, pe langa cele 72 de lampi LED si 12 tipuri de becuri LEDARE pe care le are deja in oferta, sa faca toate produsele de iluminat cu LED-uri. Asta deoarece LED-urile sunt eficiente energetic, in conditiile in care folosesc cu pana la 85% mai putina energie decat becurile incandescente traditionale. Un alt avantaj al acestui tip de produs este acela ca nu se incinge. In acelasi timp, LED-urile emit o lumina calda, puternica, precisa, aproape instantanee, potrivita pentru orice tip de activitate. Mai mult, specialistii spunca becurile LED au o durata de viata de pana la 20.000 de ore (aproximativ 20 de ani) de utilizare.

“Investim in tehnologia LED pentru ca noi credem ca toata lumea ar putea sa-si lumineze casa in viitor cu cele mai durabile produse de iluminat existente. Toate acestea sunt legate de efortul IKEA de a crea o viaţa mai buna in casele tuturor. Trecerea la tehnologia LED nu inseamna neaparat ca trebuie sa cumparam lampi noi. E mai usor sa incepem prin a ne inlocui becurile. Cu gama LEDARE, exista surse de lumina LED potrivite pentru aproape toate fasungurile tradiţionale, fie ca sunt tip candelabru, glob sau reflector”, spun reprezentantii IKEA.

Studiile arata ca daca un milion de oameni ar schimba un bec traditional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de masini de pe sosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.