Parinti, nu uitati ca “Medicamentele nu sunt bomboane”!

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, conform unui studiu efectuat in luna martie de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM). Mai mult, mare parte dintre parinti nici macar nu constientizeaza riscurile asociate cu acest gest.  In ceea ce priveste afectiunile pe care parintii aleg sa le trateze fara a consulta un medic, raceala si gripa se afla pe primul loc. Peste 50% dintre parinti au declarat ca in ultimele 6 luni au dat medicamente celui mic fara un consult medical pentru simptome precum: tuse, febra, nas infundat sau dureri in gat. Pentru a trage un semnal de alarma in acest sens, Image PR si ARPIM au lansat campania ,,Medicamentele nu sunt bomboane”.

,,Am considerat ca o campanie de informare si educare este cea mai potrivita, avand in vedere rezultatele studiului de piata. Parintii au nevoie de informatie in legatura cu automedicatia, iar ceea ce ne dorim sa se intample este ca acestia sa nu mai apeleze atat de repede la dulapiorul de medicamente, inainte de a vorbi cu medicul”, a declarat Florina Badea – Account Manager Image PR.

Din dorinta de a proteja sistemul imunitar al celui mic, peste 61% dintre parinti au dat vitamine preventiv copilului fara a lua legatura cu medicul pediatru. Analgezicele, antitusivele si antibioticele sunt alte categorii de medicamente pe care parintii le administreaza celor mici fara a cere sfatul unui specialist.

Din studiul realizat de ARPIM, cel mai invocat motiv pentru care parintii nu merg la medic mereu este experienta anterioara. Astfel ca, parintii aplica acelasi tratament recomandat candva de medic pentru simptome ale copilului aparent similare din prezent – 74% din cei intervievati au raspuns acest lucru. Celelalte motive pentru care parintii aleg sa dea medicamente copiilor fara recomandarea medicului sunt: lipsa timpului si faptul ca, dupa parerea lor, stiu deja ce medicamente le sunt benefice copiilor lor.

Pentru mai multe incormatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.