Patru scoli din Romania, in competitia „Scoli europene pentru o planeta vie”

Reprezentantii a patru scoli din Romania au participat saptamana trecuta, in Austria, la evenimentul de lansare a unei noi editii a competitiei dedicate protejarii mediului inconjurator “Scoli europene pentru o planeta vie”, proiect realizat de catre WWF in parteneriat cu Fundatia ERSTE. La eveniment au luat parte 33 de  echipe de elevi si profesori din Romania si alte 8 tari europene, respectiv Austria, Bulgaria, Croatia, Ungaria, Moldova, Serbia, Slovenia si Ucraina. Elevii au la dispozitie tot anul scolar pentru a-si definitiva proiectele ecologice individuale. La finalul proiectului castigatorii vor participa intr-o tabara ecologica in Romania.

“Pentru al cincilea an consecutiv concursul aduce impreuna elevi si profesori iubitori de natura din diferite tari si culturi. Suntem nerabdatori sa vedem ce idei marete vor fi puse in practica la editia din acest an. Subiectul care ne intereseaza in mod deosebit anul acesta este spiritul civic activ. Dorim sa le aratam copiilor ca au posibilitatea de a se implica, de a-si exprima opinia in public si de a-i motiva pe ceilalti sa actioneze”, a declarat c, coordonator al programului de educatie de mediu din cadrul WWF Austria.

Cele doua teme ale concursului sunt “Dunarea – linia vie a Europei” si „Amprenta ecologica – Efecte globale ale consumului”. Ideile de proiect si implementarea lor vor depinde in totalitate de creativitatea copiilor, profesorii avand doar rolul de suport. Pe parcursul ultimilor editii concursul a cuprins foarte multe activitati, precum campanii de tipul “elevii ii invata pe elevi”, piese de teatru, expozitii si evenimente de strada sau zile dedicate reciclarii.

„A sprijini proiectele educationale inseamna a lua viitorul Europei in serios. A arata sensibilitate fata de problemele ecologice prin intermediul unui proiect international este o experienta durabila atat pentru tineri cat si pentru profesorii lor”, a declarat Doraja Eberle, membru al Boardului Fundatiei ERSTE.

Proiectul ”Scoli europene pentru o planeta vie” s-a desfasurat  pentru prima data in anul scolar 2008/2009. De atunci, 118 scoli din 11 tari europene au participat la aceasta competitie. Astfel, aproximativ 3000 de elevi cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani si-au pus in practica proiectele ecologice individuale.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.