Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, centrul comunitar din Buftea

Penny Market_VoluntariatH4H_Buftea (3)PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două școli din Flămânzeni și Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde sărăcia, conflictele și condițiile grele de locuire afectează puternic dezvoltarea și educația copiilor.

Noul centru comunitar din Buftea va găzdui 200 de copii defavorizați din comunitate, care acum sunt în pericol de a abandona școala. Ei vor primi zilnic o masă caldă, vor fi ajutați la teme, vor urma cursuri de educație non-formală și vor beneficia de consiliere psihologică.

De-a lungul celor doi ani necesari construcției centrului comunitar, la activitățile de pe șantier au participat 250 de voluntari PENNY care au fost împărțiți în patru echipe. Voluntarii au turnat ciment, au tăiat plăci, au finisat pereții clădirii și au contribuit la finalizarea cu succes a construcției în termenul stabilit. PENNY îi încurajează pe angajați să participe la astfel de activități și răsplătește acțiunile de voluntariat cu o zi liberă.

PENNY - Irina Butnaru“Implicarea în comunități este o parte esențială a strategiei noastre de Corporate Social Responsibility. Credem că educația construiește viitorul, în sensul în care le poate oferi copiilor care provin din medii defavorizate șansa de a-și găsi un loc de muncă și de a se integra cu succes în societate. Parteneriatul cu Habitat for Humanity deservește în mod ideal viziunea noastră: ne ajută să ajungem la copiii care trăiesc în condiții grele și să le oferim sprijinul necesar pentru a-și continua cu succes studiile,” a declarat Irina Butnaru, Corporate Communications Manager, PENNY | REWE România.

roberto_patrascoiu - habitat”În cartierele Flămânzeni și Buciumeni din orașul Buftea, riscul abandonului școlar în rândul copiilor este foarte ridicat. Aceștia au parte de o educație precară acasă, care îi împiedică să se dezvolte intelectual și social.  Cu sprijinul partenerului principal PENNY, Habitat for Humanity România a inaugurat cu succes anul acesta centrul comunitar Buftea. Centrul este proiectat astfel încât copiii să aibă un loc decent și sigur unde să meargă înainte sau după  școală. În spațiile generoase și echipate corespunzător din noua clădire, copiii vor putea participa la activități extracurriculare și vor primi ajutor la efectuarea temelor. Mulțumim tuturor partenerilor implicați în proiect și celor 1.432 de voluntari români și internaționali care au dat o mână de ajutor la ridicarea centrului”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Activitățile centrului comunitar vor fi administrate de către Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în proiecte educaționale cu copii care provin din familii vulnerabile.

GALERIE FOTO            

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...