Penny Market: 11 tineri au absolvit programul educational “Formare Duala in retail”

Penny Dual EducationPenny Market, parte a Grupului REWE, a ales absolventii programului educational gratuit de Formare Duala in retail. Astfel, 11 tineri sunt calificati pentru a activa in domeniul retail-ului, iar doi dintre ei vor folosi diploma internationala de comerciant in Germania.

Realizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Romano-Germana AHK si Profiles International, Formarea Duala in retail pentru tineri este un program de pregatire care are ca scop calificarea tinerilor in acest domeniu aflat in continua dezvoltare. Participantii la program au urmat o serie de cursuri teoretice si practice, concepute si realizate la standardele educationale germane, la finalul carora obtin certificate de calificare pentru „Comerciant vanzator marfuri alimentare si nealimentare”.

Acest program a fost o experienta placuta, cu bune si cu rele. M-a invatat ce inseamna lucrul in echipa si ce inseamna sa fii responsabil, avand o functie intr-o companie. Am cunoscut multi oameni, fiecare cu un alt stil, si am invatat de la fiecare cate ceva. Chiar m-a ajutat sa iau viata in propriile maini”, a declarat Ana Maria Bencze, absolvent al programului.

Demarate in 2015, cursurile s-au desfasurat pe perioada a trei ani, timp in care participantii au fost angajati in reteaua Penny Market cu un program special: o zi pe saptamana dedicata cursurilor teoretice, in sala de curs, si patru zile dedicate practicii intr-un magazin Penny Market, pentru a aplica notiunile teoretice dobandite. Astfel, cursurile s-au bazat pe schema de lucru 20% – teorie, 80% – practica. Studentii au fost remunerati cu un salariu fix lunar, sistemul educational de formare duala combinand cu succes educatia vocationala cu perfectionarea la locul de munca.

Programul educational „Formare Duala in retail” editia 2015-2017 s-a desfasurat in cateva orase din tara, printre care Bucuresti, Constanta, Mangalia, Sighisoara, Covasna, Brasov, Sibiu, iar activitatea practica din magazine a fost recompensata financiar, sub forma de salariu, cheltuielile de deplasare la cursul teoretic fiind asigurate de companie. 

Instruirea profesionala duala s-a finalizat prin sustinerea unor examene, in cadrul carora cursantii au demonstrat nivelul de cunostinte acumulat in cei trei ani de pregatire. Examinarile au fost concepute conform standardelor germane si garanteaza calitatea deosebita a nivelului de instruire.

Formarea Duala este un program de traditie in Germania si a fost implementat de catre Penny International in magazinele din Austria, Italia, Cehia si Ungaria dupa aceeasi schema de studiu (20% – teorie, 80% – practica). Si in Romania, grupul Rewe le va oferi tinerilor sansa unei calificari in acest domeniu, alaturi de AHK Romania, care urmareste, prin angajamentul sau in acest domeniu, sa promoveze in Romania modelul german dual de instruire profesionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.