Penny Market a sponsorizat cu 120.000 de euro constructia centrului comunitar din Buftea

Centrul comunitar Buftea_Habitat for Humanity Romania 2Penny Market a sponsorizat cu 120.000 euro asociatia Habitat for Humanity Romania pentru constructia centrului comunitar educational din Buftea.

50 de copii din medii defavorizate vor beneficia aici de ajutor dupa scoala, de consiliere vocationala si psihologica si vor primi o masa calda in fiecare zi, in timp ce alti 150 de elevi vor participa periodic la activitati educative.

Centrul va deservi doua scoli din comunitate, in Flamanzeni si Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde saracia, conflictele si conditiile grele de locuire afecteaza puternic dezvoltarea si educatia copiilor. Dintre cei 350 de copii care invata la cele doua scoli, aproximativ 250 provin din familii defavorizate. Cei mai multi dintre parinti nu au un loc de munca stabil si traiesc din alocatiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua, ori sunt plecati la lucru peste hotare.

Irina Butnaru - PennyEste al treilea an in care lucram impreuna cu Habitat for Humanity pentru a oferi un viitor mai bun comunitatilor in care suntem prezenti. Colegii nostri s-au implicat voluntar pana acum in acest proiect si ne bucuram sa vedem ca deschiderea lor fata de proiecte de responsabilitate sociala creste de la an la an. Proiectul ‘Educatia construieste viitorul’ este inca un exemplu al responsabilitatii pe care ne-o asumam zi de zi de a privi cu incredere spre viitor si de a aduce zambetul pe chipul copiilor care au nevoie de noi”, a declarat Irina Butnaru, Corporate Communications Manager Penny Market Romania.

Noul centru comunitar din Buftea va ingriji 200 de copii defavorizati din comunitate, care acum sunt in pericol de a abandona scoala. Ei vor primi zilnic o masa calda, vor fi ajutati la teme, vor urma cursuri de educatie non-formala si vor beneficia de consiliere psihologica, in timp ce alti 150 de copii participa periodic la cursuri organizate aici.

roberto_patrascoiu - habitatContinuam parteneriatul de lunga durata pe care Habitat for Humanity Romania il are cu Penny Market printr-un proiect care va schimba vietile elevilor din comunitatea defavorizata din Buftea. Activitatile pe care le vor face aici ii vor ajuta sa aiba rezultate mai bune la scoala, sa aiba mai multa incredere in ei si sa isi cladeasca un viitor mai bun”, a declarat Roberto Patrascoiu, Director National Habitat for Humanity Romania.

Lucrarile la cladirea centrului comunitar din Buftea au inceput in urma cu un an si vor fi finalizate in a doua parte a anului 2019. La lucrarile de constructie au participat anul acesta si 100 de angajati Penny Market, care au fost voluntari pe santierul Habitat for Humanity Romania.

Dupa finalizarea constructiei, activitatile centrului comunitar vor fi administrate de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Urmariti mai jos cateva materiale VIDEO despre cum au voluntariat angajatii PENNY MARKET pe santierul din Buftea.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.