PENNY Market aloca 80000 de euro pentru reabilitarea unui dinspensar din judetul Bacau

PENNY Market_HabitatfirHumanity (4) PENNY Market_HabitatfirHumanity (2)REWE Romania, prin lantul de magazine Penny Market, sponsorizeaza cu 80.000 de euro reabilitarea dispensarului din localitatea Nicolae Balcescu, judetul Bacau. Astfel, grupul REWE sprijina si in acest an misiunea Habitat for Humanity Romania de a eradica locuirea precara si a construi comunitati durabile. Aproximativ 3.200 de persoane din judetul Bacau vor beneficia de un dispensar la standarde europene.

Implicarea REWE Romania in cadrul acestui proiect face parte din angajamentul pe care compania si l-a asumat de a oferi comunitatilor in care activeaza resurse sustenabile ce pot imbunatati calitatea vietii si de a crea sanse reale pentru un viitor mai bun, mai sigur, mai linistit. La reabilitarea dispensarului vor participa 120 de angajati ai companiei.

Cladirea, care deserveste doua sate, Valea Seaca si Buchila, a fost construita in 1920 si are nevoie urgenta de consolidare si eficientizare energetica. Cladirea cu o suprafata de 170 mp gazduieste trei cabinete medicale, doua bai si un hol. Acoperisul este din azbest, material periculos, cu posibil efect cancerigen, a carui utilizare este interzisa in UE.

Proiectul derulat implica voluntarii REWE Romania din cadrul centrelor companiei aflate la nivelul oraselor Stefanesti, Turda si, mai nou, Bacau. Cei implicati vor fi angrenati in procesul de reabilitare a dispensarului si vor avea sarcini clar definite: demolat, montat: pazie, streasina, sistem de colectat ape pluviale, vopsit pazie, streasina, cofrat scari acces, rampa, trotuare perimetrale, turnat beton, rampa scari si trotuare perimetrale, realizat lucrari finisaje interior.

De 40 de ani, Habitat for Humanity a construit si a reabilitat la nivel global peste 1 milion de locuinte pentru 6 milioane de persoane. In Romania, organizatia a reusit sa schimbe si sa imbunatateasca viata a peste 69.000 de persoane prin constructii noi, reabilitari si renovari, consultanta si asistenta tehnica si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.