PEPCO Romania sustine cu 110.000 de euro Organizatia Umanitara CONCORDIA

PEPCO Romania-Organizatiei Umanitare CONCORDIA 1PEPCO Romania a oferit o finantare de 110.000 de euro prin proiectul „Accesul la educatie si la un stil de viata sanatos pentru copii aflati in dificultate, din medii vulnerabile“, care are ca scop prevenirea abandonului familial si scolar.

Valoarea totala a proiectului este de 153.200 de euro si se desfasoara pana la finalul acestui an, in sapte dintre proiectele Organizatiei Umanitare CONCORDIA, din Ploiesti si Aricestii Rahtivani, judetul Prahova, centre de zi pentru copii si familii si case de tip familial.

Din cauza situatiei financiare precare, a mediului familial dezorganizat, a emigrarii si a accesului limitat la educatie, copiii si tinerii fie nu sunt inscrisi in sistemul educational, fie sunt supusi riscului de abandon scolar.  Lipsa resurselor pentru pregatirea copiilor pentru scoala, lipsa sprijinului si incurajarii parintilor pentru inscrierea si/sau continuarea studiilor, supravegherea necorespunzatoare a copiilor din cauza emigrarii parintilor conduc la abandonul scolar in Romania.

Prin proiectul „Accesul la educatie si la un stil de viata sanatos pentru copii aflati in dificultate, din medii vulnerabile”, 170 de copii si 40 de parinti din grupuri vulnerabile sunt sprijiniti pentru continuarea educatiei copiilor, prin asigurarea unei mese calde in fiecare zi, articolelor de imbracaminte, produselor de igiena personala si medicamentelor de care au nevoie, dar si activitati care sa asigure imbunatatirea conditiilor de trai si de locuit pentru acestia. In aceste conditii, majoritatea copiilor nu merg niciodata in tabere si nici macar in excursii, familiile lor neputand suporta costurile. Proiectul isi propune sa se concentreze pe acoperirea acestor nevoi, prin activitati extrascolare si de petrecere a timpului liber pentru copii. Foarte importante sunt intalnirile cu parintii care au teme precum igiena, educatia sexuala, consilierea ocupationala, relatiile dintre parinti si copii sau activitati in care se pot implica pentru sprijinirea programelor in care copiii sunt inscrisi.

In cadrul proiectului sunt prevazute doua activitati de voluntariat al angajatilor PEPCO Romania. Prima actiune, „Impreuna pentru o curte mai frumoasa!“, a avut loc pe 6 septembrie, la Casa de tip familial ELISABETH din Aricestii Rahtivani, unde voluntarii au finalizat amenajarea curtii interioare, de care se vor bucura cei 8 copii care locuiesc aici.

Casa ELISABETH este ultima casa construita de Organizatia Umanitara CONCORDIA cu sprijinul donatorilor din Romania si Austria si incheie cu succes procesul de dezinstitutionalizare al Fermei pentru Copii din Aricestii Rahtivani. Cu aceasta ocazie, voluntarii PEPCO Romania au adus in dar pachete cu rechizite si alte articole necesare inceperii noului an scolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.