PEPSICO a fost premiata pentru ca a gestionat eficient resursele de apa

Compania PepsiCo a primit Premiul Apei pentru Industrie de la Stockholm, pentru imbunatatirea eficientei in utilizarea apei cu peste 20% din 2006 pana in prezent – atingandu-și tinta propusa cu patru ani mai devreme. Premiul, acordat in cadrul Saptamanii Mondiale a Apei, recompenseaza contributia sectorului de afaceri la gestionarea sustenabila a resurselor de apa, imbunatatirea performantei de productie si abordarile inovative in tehnologiile de procesare a apei.

“Acest premiu prestigios reprezinta o validare eforturilor noastre de conservare a resurselor de apa. Reducerea cantitatii de apa folosite se traduce in economii de costuri si in minimizarea impactului companiei asupra mediului – de aceea inovam pentru a profita din plin de fiecare picatura de apa utilizata. Aceste eforturi se ghideaza dupa “Performanta cu Scop” – strategia de afaceri a companiei pentru dezvoltare sustenabila, ce reprezinta promisiunea PepsiCo de a asigura o gama larga de produse alimentare si bauturi racoritoare adecvate gusturilor locale; de a gasi metode inovative pentru a-si minimiza impactul asupra mediului, prin conservarea resurselor de energie si apa si prin reducerea volumului ambalajelor; de a asigura un loc de munca placut pentru parteneri si de a respecta, sprijini si investi in comunitatile locale in care compania isi desfasoara activitatea”, a declarat Indra Nooyi, Presedinte si CEO al PepsiCO.

Compania PepsiCo a fost recunoscuta pentru initiativele de economisire a apei in cadrul tuturor operatiunilor sale de afaceri si in reteaua agricola de distributie, printre care se numara:

  • Imbunatatirea la nivel global a eficientei in utilizarea apei, cu peste 20% in fiecare unitate de productie;
  • Economisirea a peste 16 miliarde de litri de apa in 2011, fata de o valoare de referinta din anul 2006 – cu ajutorul echipamentelor si tehnologiilor de reducere a consumului, prin metode creative de reciclare si reutilizare si prin implementarea unui sistem de gestionare a apei in toate unitatile de productie ale companiei;
  • Reducerea costurilor generate de utilizarea apei si energiei cu peste 45 milioane de dolari din 2006 pana in 2011;
  • Introducerea de practici si tehnologii agricole inovatoare la nivel global, menite sa reduca utilizarea apei in procesul agricol cu ajutorul unor noilor tehnici de irigatii si a instrumentelor prin care agricultorii pot asigura la momentul oportun ingrasamintele si apa necesare recoltelor;
  • Asigurarea accesului la apa nepoluata pentru peste un milion de oameni, cu ajutorul Fundatiei PepsiCo si al partenerilor acesteia.

Ca recunoastere a eforturilor PepsiCo in ceea ce priveste protejarea resurselor de apa, Juriul Institutului International al Apei de la Stockholm a enumerat cateva dintre practicile de gestionare a apei in cadrul operatiunilor de zi cu zi ale companiei:

  • i-crop” – ”tehnologie agricola de precizie” si instrument bazat pe conexiunea la internet – dezvoltat de PepsiCo in colaborare cu Universitatea Cambridge din Marea Britanie – prin care agricultorii PepsiCo isi pot monitoriza, gestiona si reduce consumul de apa si emisiile de dioxid de carbon, maximizandu-si in acelasi timp recolta si calitatea acesteia. Testele initiale ale tehnologiei i-crop realizate in 46 din fermele de cartofi PepsiCo din Marea Britanie au aratat deja o crestere de 13% a recoltelor si o reducere de 8% a consumului de apa.
  • insamantarea directa – metoda agronomica utilizata la cultivarea orezului in India, care se se extinde rapid si in alte sectoare de piata. Spre deosebire de cresterea rasadurilor in pepiniera, plantarea si inundarea loturilor agricole, prin aceasta metoda samanta este introdusa direct in sol, fara a fi nevoie de pepiniera. Astfel, dispare necesitatea irigatiei prin inundare si se reduce consumul de apa cu pana la 30%.
  • ReCon –  instrument denumit astfel de la ”Conservarea Resurselor” (“Resource Conservation) – care permite unitatilor de productie sa efectueze audituri proprii in ceea ce priveste practicile de gestionare a apei, sa identifice si sa reactioneze adecvat la metodele de imbunatatire a conservarii resurselor de apa. Compania urmareste sa extinda metoda ReCon si in sectorul agricol si poate aplica multe din aceleasi principii pentru a intelege riscurile privind consumul de apa la nivelul intregului lant de distributie;
  • O unitate de productie cu impact ”aproape de zero net“, construita la Casa Grande, statul Arizona, SUA: fabrica existenta a fost astfel transformata incat sa fie cat mai independenta de retelele publice si sa opereze in principal pe baza de energie regenerabila si apa reciclata (75% din apa utilizata este reciclata), generand zero deseuri solide.

Premiul Apei in Industrie de la Stockholm recunoaste constributia sectorului de afaceri la gestionarea sustenabila a resurselor de apa. Premiul a fost decernat prima data in anul 2000 de catre Institutul International al Apei din Stockholm, in colaborare cu Academia Regala Suedeza de Stiinte in Domeniul Ingineriei si cu Consiliul Mondial de Afaceri pentru Dezvoltare Sustenabila.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.