Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Personalul SMURD a invatat 3.200 de oameni sa acorde primul ajutor

La cele 138 de cursuri de prim-ajutor sustinute de personalul SMURD, pana acum, in cadrul campaniei „O viata poate depinde de tine!”, au participat  3.200 de persoane. Acestia au invatat manevre de prim-ajutor in situatii de stop cardio-respirator, de obstructie a cailor respiratorii, de fracturi, hemoragii, lesin, degeraturi, insolatie, arsuri si electrocutare.

Totodata, toti participantii au exersat manevrele predate.

Cursurile de prim ajutor au avut loc in orasele Bucuresti, Cluj, Craiova, Piatra Neamt, Sibiu, Ploiesti, Targoviste si Pucioasa.

„In primele doua saptamani de la lansarea proiectului, s-au inscris peste 300 persoane la cursurile de prim ajutor. Ne bucuram ca, sase luni mai tarziu am reusit sa oferim gratuit aceste cursuri unui numar de zece ori mai mare de oameni. Stim acum ca exista cel putin 3.000 de oameni care inteleg ca, diferenta dintre viata si moarte poate insemna un minut, in care deschizi caile aeriene printr-o manevra de prim ajutor. Si cel mai important, stiu cum sa faca acest lucru”, a declarat dr. Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

Campania „O viata poate depinde de tine!” promoveaza importanta masurilor de prim- ajutor acordat pana la sosirea ambulantei.

„Aceasta campanie, lansata in toamna anului trecut, a reusit nu numai sa atraga atentia asupra importantei acordarii corecte a primului ajutor, ci si sa convinga mii de persoane sa urmeze cursurile special organizate. Persoanele care doresc sa se inscrie la aceste cursuri pot sa o faca si de acum inainte, pe salvez.ro“, a declarat Florina Tanase, Senior Director, Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.

Pe site-ul salvez.ro se pot inscrie si companiile, institutiile si ONG-urile care doresc sa ofere angajatilor cursuri gratuite de prim ajutor.

Echipa mobila „O viata poate depinde de tine!” se va deplasa la sediul lor, pentru a oferi gratuit cursuri de prim ajutor beneficiarilor organizatiilor non profit si angajatilor.
In primele sase luni de la lansare, site-ul  proiectului a inregistrat peste 90.000 de vizitatori unici, cu un timp mediu petrecut pe site de 2,5 minute. Cele mai vizionate manevre de prim ajutor au fost stopul cardio-respirator, ingrijirea plagilor in caz de rani usoare si hemoragia, acestea fiind vazute de 27.300 de utilizatori.

Mesajele campaniei de informare din cadrul proiectului au ajuns la 3,8 milioane de persoane, prin spoturile video si audio difuzate in regim de anunt de utilitate publica, in perioada octombrie – decembrie 2011, pe principalele canale TV si radio, precum si in mediul online.

Campania „O viata poate depinde de tine!” este organizata de catre Asociatia React si Vodafone Romania in parteneriat cu SMURD, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Sanatatii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...