Peste 1.800 elevi au fost premiati in cadrul miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS

MIscarea nationala SETS 2014Cea de a treia editie anuala a miscarii nationale de prevenire a obezitatii infantile si promovare a stilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania – “Si eu traiesc sanatos!” – SETS s-a incheiat in cadrul unui eveniment special dedicat copiilor, pe stadionul Iolanda Balas Soter din capitala, sub egida „Happy SETS Day”. Momentul central al evenimenului l-a constituit ceremonia de premiere a celor mai active Cluburi SETS – Miscare si Distractie din Bucuresti, care a avut loc in prezenta Gabrielei Szabo, ambasador al miscarii SETS si ministru al Tineretului si Sportului si a altor oficialitati Ceremonie SETS 2014reprezentand institutiile si organizatiile partenere ale Fundatiei PRAIS, din mediul public si privat.

Gabriela-Szabo“Este foarte important pentru viitorul natiunii noastre sa asiguram tinerei generatii premisele unei dezvoltari armonioase, oferindu-i acces la sporturi diverse. Cand an de an, sub indrumarea profesorilor, tot mai multi copii se implica voluntar in practicarea de activitati fizice in cadrul miscarii nationale SETS, nu putem decat sa fim mandri de ei si sa-i sustinem in continuare”, a declarat Gabriela Szabo, ambasador al miscarii SETS si ministru al Tineretului si Sportului.

Cei peste 1.800 de elevi voluntari, cadre didactice si parinti prezenti pe stadion au sarbatorit, alaturi de echipa Fundatiei PRAIS si de partenerii fondatori,  castigarea celor 6 trofee SETS ale acestei editii – cate unul pentru fiecare sector. Evenimentul a fost transmis live, pe canalul YouTube al SETS.

Inovatie a miscarii SETS, Cluburile de Miscare si Distractie sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din scolile unde ei studiaza. Cluburile, precum si toate actiunile organizate in cadrul acestora pe parcursul anului scolar, sunt inscrise pe platforma online www.sets.ro, intrand astfel automat in competitia finala. In cei patru ani de derulare a programului, peste 11.500 de elevi s-au inscris voluntar in 280 de Cluburi SETS, desfasurand 4.770 de activitati fizice, esentiale in asociere cu o alimentatie echilibrata, in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

De la lansare si pana in prezent, SETS a integrat in miscare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca si Roman, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane – public larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.