Peste 1000 de persoane dornice sa invete tehnici de prim-ajutor

In numai o luna, mai mult de 400 de persoane au participat la cursurile de prim ajutor organizate de Asociatia React si Vodafone Romania in cadrul campaniei „O viata poate depinde de tine”. Cursurile de prim ajutor sunt gratuite si sunt sustinute de catre paramedici SMURD.

Pana in prezent au fost organizate cursuri pentru elevi, studenti, dar si pentru publicul larg, in orasele Bucuresti, Cluj, Piatra-Neamt, Sibiu si Targoviste. Pana la sfarsitul anului, alte peste 600 de persoane sunt programate pentru a participa la cursurile de prim ajutor.

„Cunoasterea manevrelor de prim ajutor reprezinta o responsabilitate a fiecaruia dintre noi. Ne bucuram ca, intr-un timp atat de scurt, campania a avut asemenea ecouri: mai mult de 1.000 de de persoane inscrise la cursuri, peste 20 de solicitari de colaborare primite din partea institutiilor de invatamant, initiative de replicare a campaniei”, a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

Cei care doresc  in continuare sa invete principalele masuri de prim ajutor trebuie sa se inscrie pe site-ul campaniei www.salvez.ro Mai mult, si companiile care doresc sa participe in proiect se pot inscrie pe site-ul campaniei si echipa mobila „O viata poate depinde de tine!” se va deplasa la sediul organizatiei pentru a oferi gratuit cursuri de prim ajutor angajatilor.

„O viata poate depinde de tine!” este unul dintre proiectele noastre cele mai importante pentru ca el contribuie la salvarea de vieti omenesti. Conform statisticilor, accidentele sunt principala cauza a mortalitatii la tinerii cu varsta mai mica de 35 de ani, astfel incat este vitala cunoasterea manevrelor de prim ajutor pentru fiecare dintre noi”, a declarat Angela Galeta, Senior Project Manager Responsabilitate Corporativa Vodafone Romania.

In luna octombrie, la numarul de urgenta 112 cele mai solicitate echipaje de interventie rapida au fost echipajele medicale, in 58% dintre cazuri, urmate de cele ale politiei  –  in  28% dintre cazuri.  De aceea, cunoasterea manevrelor si acordarea primului ajutor in cazul unei urgente medicale sunt prioritati care cresc considerabil sansele de supravietuire ale victimei.

In cadrul cursurilor de prim ajutor participantii din orasele in care au fost organizate cursuri au invatat de la paramedicii SMURD masuri de prim ajutor precum: resuscitarea cardio-respiratorie, dezobstructia cailor aeriene, bandajarea unei rani, oprirea unei hemoragii etc.

Campania „O viata poate depinde de tine!” este concentrata pe cele doua componente, respectiv utilizarea corecta a numarului de urgenta 112 si promovarea masurilor de prim ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.