Peste 120 de scoli inscrise in programul “Coltul Verde din scoala mea”

Pana acum 123 de scoli s-au inscris in programul  national de selectare colectiva a deseurilor “Coltul Verde din scoala mea”.  Programul se deruleaza pe tot parcursul anului scolar 2011-2012 si este structurat in mai multe etape. Astfel, pana pe  4 noiembrie, elevii trebuie sa amenajeze un  Colt Verde in scoala in care invata.  Acesta nu este nimic altceva decat un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporara a deseurilor reciclabile. Odata indeplinite criteriile de baza, elevii trebuie sa transforme Coltul Verde intr-o manifestare artistica cu tema ecologica. De la desene, picturi, plante, fotografii si afise, pana la figurine, colaje sau sculpturi, „Coltul Verde din scoala mea” trebuie sa exprime viziunea elevilor asupra importantei protectiei mediului si a colectarii selective a deseurilor.

In a doua etapa, care se va desfasura intre 10 noiembrie 2011- 15 iunie 2012, va  avea loc concursul de colectare selectiva a deseurilor. In aceasta faza  vor fi premiate, periodic, scolile care aduna cele mai mari cantitati de deseuri.  Premiile cu care vor fi rasplatiti castigatorii concursului vor consta in produse si dotari necesare institutiilor de invatamant.

Mai multe informatii despre program si instructiuni pentru participare pot fi gasite aici.

Despre proiect

Derulat de RECOLAMP si Asociatia ECOTECA, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerul Mediului si Padurilor programul “Coltul Verde din scoala mea” este destinat institutiilor de invatamant preuniversitar.  Scopul programului este de a promova grija fata de mediu prin intermediul activitatilor educationale, precum si imbunatatirea colectarii selective a deseurilor din solile din toata tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.