Peste 150 de angajati ai E.ON Romania au donat sange in cadrul campaniei #missingtype

Centrul mobil donare sânge Tîrgu MureşPeste 150 de angajati ai companiilor E.ON din Romania au donat sange in cadrul campaniei #missingtype, desfasurata in preajma Zilei Mondiale a Donatorului de Sange.

Cei 70 de litri donati cu acest prilej pot contribui la salvarea vietilor a 460 de adulti. Iar daca sangele donat ajunge la copii sub varsta de un an, acesta va putea salva viata a 770 de bebelusi.

Angajatii E.ON au donat sange la centrele de transfuzie sanguina din Alba-Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Barlad, Bistrita, Bucuresti, Cluj -Napoca, Deva, Iasi, Miercurea Ciuc, Piatra Neamt, Resita, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timisoara si Zalau. La sediul central al Grupului E.ON din Targu Mures  a fost prezenta o statie mobila de donare de sange.

Actiunea a fost un succes, la Tirgu Mures, numarul donatorilor – 79, echivaland cu numarul celor care doneaza sange, timp de doua zile, la Centrul de Transfuzii Mures.

Nevoia de sange este una permanenta in Romania, in conditiile in care, anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sange, iar numarul donatorilor este mult mai mic fata de cel din alte tari europene. In Romania, doar 1,7% dintre adulti doneaza, fata de Danemarca unde procentajul este de 10%, Anglia – 9%, Franta si Germania – 6%.

Grupul german E.ON s-a alaturat in acest an, prin toate subsidiarele sale din tarile in care este prezent, pentru prima oara campaniei #missingtype pentru a incuraja donarea de sange. In urma campaniei, 1.700 de angajati E.ON au donat sange, demonstrand astfel ca nu pot sta nepasatori la apelul de a fi alaturi de persoanele pentru care sansa la viata depinde de donatorii de sange.

Campania anuala #missingtype a fost lansata in anul 2015 in Marea Britanie de catre NHS Blood and Transplant (organism din cadrul Departamentului de Sanatate si Asistenta Sociala din Marea Britanie, responsabil pentru donarea de organe si de sange la nivel national), cu scopul de a opri declinul din ultimul deceniu al numarului de noi donatori de sange si de a asigura in toate unitatile medicale din lume flacoane cu toate grupele sanguine.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.