Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Peste 200 de tineri au facut internship platit la BCR in aceasta vara

Aproape 150 de studenti si 60 de liceeni au participat la cele doua programe de internship remunerate desfasurate de Banca Comerciala Romana (BCR) in lunile iulie si august. Programul Lear@BCR, un internship platit pentru studenti, este deja la editia a sasea, cu peste 500 de participanti pana in prezent, in timp ce programul Summer Job in BCR este singurul program de internship salarizat pentru liceeni desfasurat in Romania si este deja la editia a doua. In cadrul celor doua programe atat liceenii, cat si studentii au fost rugati sa realizeze studii ad-hoc pe teme de comportament financiar si formare profesioanala printre tinerii de varsta lor. Au adunat astfel raspunsuri de la aproximativ 500 de liceeni si 200 de studenti.

“Atat liceenii, cat si studentii considera ca un comportament financiar demn de urmat este cel care echilibreaza cheltuielile cu veniturile, reusind sa economiseasca si sa investeasca eficient in acelasi timp. 36% dintre respondenţi au un model financiar printre membrii familiei, mama fiind persoana cea mai de incredere. Dintre persoanele publice, cea mai mare pondere au avut Bill Gates, Mugur Isarescu si Ion Tiriac. Alte modele intalnite in randul tinerilor care se regasesc in sondajul realizat de BCR sunt: Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg”, se arata in studiu.

Conform studiului, liceenii cheltuie banii in principal pe haine, iesiri in oras, mancare si carti. Primul salariu, in viziunea a 48 % dintre tinerii romani, va fi sub 1000 RON. Doar 19% dintre respondenţi sunt mai optimisti, sperand ca pe primul fluturas de salariu va figura o suma mai mare 2000 RON.

De asemenea,  73% au declarat ca tin evidenta banilor, adica au un buget de venituri si cheltuieli. Motivele principale invocate sunt necesitatea gestionarii eficiente, controlul mai bun si dificultatea in a obtine banii. 65% dintre respondenti au declarat ca economisesc bani pentru acoperirea cheltuielilor mai mari legate de facultate sau excursii.

In ceea ce priveste pregatirea profesonala, 62% dintre respondenti considera ca pregatirea practica este cea mai eficienta modalitate de invatare. Doar 16% acorda un rol important in dezvoltarea lor personala si profesioanala indrumarii primite din partea mentorilor, iar 22% pun un accent mai mare pe pregatirea teoretica, oferita de scoala.

78% dintre tinerii particpanti la sondaj si-au facut un plan de cariera, domeniile de interes cu cea mai mare pondere fiind cel financiar-bancar, IT si marketing.

Intrebati despre valorilor lor, tinerii romani spun ca ii definesc in principal libertatea, inclinaţia spre distracţie si creativitatea. La polul opus se afla valorile percepute ca fiind specifice tinerilor romani de acum 20 ani: responsabilitate, comportament civilizat si spirit de echipa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...