Peste 250 de angajati PENNY Market, voluntari pe santierul Habitat for Humanity din Buftea

Penny Habitat Buftea 3Angajatii PENNY Market Romania au participat ca voluntari pe santierul Habitat for Humanity Romania din Buftea, unde organizatia construieste un centru comunitar pentru 200 de copii. PENNY Market este principalul sponsor al proiectului, cu o suma de 120.000 euro pentru constructia cladirii si peste 250 de angajati voluntari pe santier pana la finalul constructiei.

Centrul comunitar pe care Habitat for Humanity il construieste in Buftea va functiona ca un after-school si va deservi Penny Habitat Buftea 2doua scoli din comunitate, in Flamanzeni si Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea, unde saracia si conditiile grele de locuire afecteaza puternic dezvoltarea si educatia copiilor.

Dintre cei 350 de copii care invata la cele doua scoli, aproximativ 250 provin din familii defavorizate. Cei mai multi dintre parinti nu au un loc de munca stabil si traiesc din alocatiile copiilor, din ajutor social sau din lucrul cu ziua, ori sunt plecati la lucru peste hotare.

Irina Butnaru - PennyParteneriatul dintre PENNY Market si Habitat for Humanity a inceput in 2016 ca un team building, iar astazi desfasuram activitati de voluntariat de mai multe ori pe an, acestea se regasesc firesc in calendarul nostru, fiind cerute si indragite de toti colegii. Constructia centrului comunitar inseamna acces la educatie pentru comunitatea din Buftea, este un proiect la care tinem mult si sta la baza strategiei noastre de CSR. Ne dorim ca entuziasmul voluntarilor nostri sa se transmita mai departe catre copiii care vor beneficia de aceasta cladire,” a declarat Irina Butnaru, PENNY Market Romania.

Noul centru comunitar din Buftea va ingriji 200 de copii defavorizati din comunitate, care acum sunt in pericol de a abandona scoala. Ei vor primi zilnic o masa calda, vor fi ajutati la teme, vor urma cursuri de educatie non-formala si vor beneficia de consiliere psihologica.

Lucrarile la cladirea centrului comunitar din Buftea au inceput la finalul anului 2017 si vor fi finalizate in in luna decembrie. La lucrarile de constructie vor participa pana la finalul anului 250 de angajati PENNY Market.

Dupa finalizarea constructiei, activitatile centrului comunitar vor fi administrate de catre Asociatia Hercules, care are o experienta de peste 10 ani in proiecte educationale cu copii care provin din familii vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.