Peste 30 de companii au facut conditii mai bune de invatare pentru 700 de copii de la sat

proiect-viva-pentru-educatie-burse-pentru-copii-de-la-sat Peste 30 de companii din Bucuresti, donatori individuali si asociatia Merci Charity Boutique, prin programul “MERCI la sat”, au contribuit la dezvoltarea unei comune din Mures printr-o interventie socio-educativa. In comunitate invata peste 700 de copii cu varste intre 2 si 15 ani, in scoli din 7 sate. Aceste companii au contribuit prin renovarea de scoli si gradinite, crearea de laboratoare de informatica, acordarea de burse pentru continuarea studiilor liceale si prin oferirea de rechizite si alimente de Craciun.

Telekom Romania, prin programul de granturi „Te implici”, a creat 3 laboratoare de informatica in satele Cund, Idiciu si Bahnea. Peste 210 copii (clasele 0-VIII) au acces incepand din acest an scolar la computere cu conexiune la internet si softuri educationale oferite de Ascendia, iar cadrele didactice la  un manual de folosire a proiect-internet-la-sat-telekomcalculatorului. In plus, echipa proiectului ofera recomandari si exemple de folosire a calculatorului interdisciplinar, in lucrul la clasa la discipline ca matematica, biologie, limba romana, etc.

Viva Credit IFN, prin programul educational “Viva pentru educatie” a investit in educatia a 10 elevi de la sat din judetele Olt si Mures, copii motivati sa isi continue studiile, din familii fara venituri sau cu venituri reduse. Programul le faciliteaza tinerilor continuarea studiilor liceale prin acordarea unei burse lunare in valoare de 500 lei prin care  le asigura tinerilor plata internatului, rechizite, transport si masa. Prin acest proiect, compania contribuie la prevenirea abandonului scolar pentru copiii de la sat.

Intel Romania, prin prograreovarea-scolii-din-sat-idiciu_4mul international Intel Involved Matching Seed Grants a sprijinit renovarea scolii gimnaziale din satul Idiciu, judet Mures unde invata peste 80 de copii. Acum scoala are acoperis nou si peretii interiori au fost reparati si varuiti, iar pentru activitatile sportive  au primit diverse echipamente (poarta de fotbal, mingi si palete de badminton).

Primele actiuni pentru copiii din comuna s-au derulat in septembrie 2015 cand o echipa de voluntari a muncit timp de doua zile pentru acesti copii care nu stiu ce inseamna tableta, nu stiu cum ar trebui sa arate curtea unei scolii sau nu s-au dat niciodata intr-un leagan.  Echipa de voluntari a adus imbunatatiri intr-o gradinita dintr-un sat , au pictat, mobilat, tras current in toaleta scolii, adus rechizite, mobilat curtea cu jucarii de exterior etc. Acela a fost doar renovarea-scolii-si-gradinitei-din-cund_7“un pas de bun simt” facut de Merci Charity Boutique impreuna cu companiile si prietenii asociatiei care au sustiunut actiunea cu fonduri: Essensys Software, King Romania, Intel Romania, Gras Savoye Romania, PURNA Yoga Academy, Banca Romaneasca .

In decembrie, echipa a revenit la sat si cu sprijinul Studio-Moderna, a oferit copiilor perne si pilote si cu sprijinul altor companii prietene, alimente si rechizite la peste 170 de copii. Din fondurile stranse din diverse evenimente sau de la persoane fizice au facut cadouri si cu jucarii pentru fiecare copil. Companii si asociatii care au sprijinit aceasta actiune: Studio-Moderna, Cipi Candies, Cofetaria Dulce by Paula, Mood Media, Tremend Software, Rompetrol Downstream,  BIC, TIM Business Support – Evaluare Securitate Fizica, Kinderakademie si Gradinita Pisicile Aristocrate, Academia de Traduceri, BIOPACK, Asociatia Evoluam Impreuna, Asociatia Leaders forJustice .

In urma cu o luna, 53 de copii au beneficiat de tratament stomatologic gratuit si preventie prin programul “Zana Merciluta”, program sprijinit de Fundatia Vodafone inca din 2014. Proiectul a fost demarat in 2013 pentru copii cu diverse afectiuni oncologice, dar si copii cazuri sociale.

Pana acum copiii din Institutul Oncologic Bucuresti sau copii cazuri sociale, mergeau la tratament stomatologic in cabinetul partener, o data pe saptamana.Din cauza faptului ca pe zona de medical pentru unii copii deplasarea la cabinet este cateodata imposibila, iar pe zona de social peste 90% dintre copiii din zona rurala au probleme cu dintii, organizatia a hotarat sa achizitioneze un unit dentar mobil care sa le permita sa se deplaseze atat in spitale cat si in zonele rurale pentru a oferi tratament stomatologic copiilor.

Proiectul va pleca in caravana prin sate sub forma unui cabinet dentar mobil.  Acest proiect este sustinut si de Colgate, Avon, Dentotal, Dent Cafe, Splendente Cabinet Stomatologic, medicii Ana-Maria Rusa si Asma Battah, Asociatia PAVEL, Tremend Software, Ansett Logistics.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.