Peste 300 de angajati ai Vodafone vor construi 4 case in judetul Brasov

Peste 300 angajati ai Vodafone participa ca voluntari intr-un proiect de constructie de case pentru patru familii defavorizate, alaturi de Fundatia Vodafone, in localitatea Cristian din judetul Brasov. Proiectul este realizat in parteneriat cu Asociatia Charity Works Romania si Asociatia Diaconia Ajutor International si va fi finalizat pe parcursul acestei saptamani. Beneficiarii caselor sunt 4 familii nevoiase sprijinite de Asociatia Diaconia Ajutor Internaţional, care in prezent locuiesc in conditii improprii. Familiile au o situatie materiala precara, copiii nu au conditii decente pentru a invata, iar singurul ajutor pe care il primesc este sprijinul oferit de Asociatia Diaconia.

„A devenit deja o traditie pentru noi sa venim in sprijinul familiilor care au nevoie de o locuinta. Sunt familii care traiesc in conditii inumane, in case improvizate care reprezinta un real pericol pentru ei si copiii lor. Anul acesta construim case pentru 4 familii din Brasov care nu au un venit constant si nu isi pot permite sa cumpere o locuinta. Una dintre case va fi construita special pentru o persoana cu handicap locomotor. Pana in prezent 170 de familii au primit sprijinul nostru, iar din toamna pregatim un alt proiect de constructii de case intr-o alta zona a tarii”, a spus Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs.

Angajatii Vodafone care participa in acest proiect de voluntariat sunt din Brasov, Bucuresti, Constanta, Craiova,  Iasi, Ploiesti, Targu Jiu si Timisoara.

Casele sunt in sistem duplex, au suprafete de 99.60 mp si au 3 camere. Constructia caselor este supravegheata de echipa de specialisti in constructii a Asociatiei Habitat for Humanity din Beius. Valoarea totala a caselor si a terenului aferent este de 120.000 de euro. Fundatia Vodafone a donat 80.000 de euro pentru achizitionarea materialelor de constructii, iar Asociatia Diaconia 40.000 de euro pentru achizitionarea terenului.

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase inca din anul 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat in Pitesti, unde locuiau 11 familii. In 2008, Fundatia Vodafone a construit 10 case pentru familii sarace din Cluj, iar in 2009 a sprijiinit financiar si cu voluntari constructia a 43 de case in judetele Arges, Bacau, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamt, Prahova, Timis si Suceava. Un an mai tarziu, santierul s-a mutat in zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate in urma inundatiilor. In acea perioada, Fundatia Vodafone a renovat 80 de case in Bacau, Botosani si Dorohoi si a construit o scoala pentru clasele I-VIII, afectata de inundatii, in comuna Ibanesti din judetul Botosani. In 2011, Fundatia a construit alte 10 case pentru familii sarace din Baltesti, judetul Prahova, punand astfel bazele unei comunitati intregi, care acum beneficiaza de locuinte decente.

Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 1.200.000 de euro in constructia de case. Totodata, peste 1.200 de angajati au participat ca voluntari pe santiere in diferite judete ale tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.