Peste 300 de companii s-au inscris in GBI, cele mai multe fiind IMM-uri

Peste 300 de companii s-au inscris in Green Business Index, barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. Conform datelor preliminare, preponderente in GBI 2012 sunt intreprinderile mici si mijlocii, cu 44% din total, urmate de companii mari, cu 40%. Microintreprinderile detin cea mai mica pondere, de 16%.  Peste 60% dintre companiile inregistrate in Green Business Index 2012 au capital strain, restul avand actionariat romanesc. In plus, doua treimi dintre participantele de anul acesta sunt prezente pentru prima oara in proiect. De asemenea, in GBI 2012 domina companiile bucurestene, cu aproximativ 60%, pastrandu-se tendintele din primii doi ani, iar firmele din provincie raman pe locul secund, constituind circa 40% din totalul companiilor inregistrate.

“Cele peste 300 de companii inscrise in GBI ne demonstreaza ca interesul companiilor pentru dezvoltarea sustenabila si protectia mediului este in crestere si ca acestea au inteles ca preocuparile pentru protectia mediului sunt singura cale pentru a construi afaceri profitabile. Cu pasi mici dar siguri incepem sa ne aliniem tendintelor europene, in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Sectoarele de activitate ale companiilor din Green Business Index 2012 sunt extrem de diverse, pe primele locuri fiind energia cu 8%, transportul, managementul deseurilor si industria alimentara cu cate 7%, industria auto cu 6%, constructii cu 4% si sectorul financiar-bancar si cel hotelier cu cate 3%.

Green Business Index (GBI) este un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un instrument de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu. In perioada iulie-august 2012 datele colectate de la companii vor fi analizate de catre o echipa de experti independenti de mediu. Pe baza rezultatelor inregistrate la evaluare se va genera topul Green Business Index, pentru fiecare domeniu in parte. La final, companiile vor beneficia de un raport gratuit de evaluare a performantei de mediu. Cele mai bine clasate companii pe fiecare domeniu GBI vor fi premiate in cadrul Galei Green Business Index 2012 ce se va organizata  in luna septembrie.

 

 

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.