Peste 300 de tineri din toata lumea se intrec in idei pe tema Obiectivelor Globale. Printre ei, un licean din Piatra Neamt

Youth Citizens Entrepreneurship CompetitionOrganizat de Goi Peace Foundation si Stiftung Entrepreneurship, concursul de antreprenoriat Youth Citizen Entrepreneurship (YCE) este adresat tinerilor de 15-35 de ani de pretutindeni care vor sa schimbe lumea si comunitatile in care traiesc. YCE are doua categorii de concurs: 1. Cele mai bune idei (afaceri in stadiu incipient) si 2. Cele mai bune proiecte (afaceri care au deja un impact social dovedit). Atat ideile, cat si afacerile propriu-zise trebuie sa contribuie la indeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD) sau Obiective Globale.

Peste 300 de tineri din intreaga lume si-au inscris ideile si proiectele pe site-ul YCE. Printre ei, un roman, Andrei-Theodor Linguraru, un tanar licean al Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt. Proiectul lui Andrei – Path to Knowledge (PTK) – corespunde Obiectivului Global 4, Educatie de calitate, care vizeaza garantarea unei educatii de calitate si promovarea oportunitatilor de invatare de-a lungul vietii pentru toti. PTK este, asadar, un proiect educational. Un proiect care propune crearea unei platforme online prin intermediul careia profesorii si cursantii (tineri sau adulti) interactioneaza in timp real. Noutatea acestei platforme de tip e-learning este aceea ca „invataceii” pot deveni la randul lor profesori platiti, odata ce au absolvit cursul. Pe pagina dedicata proiectului mai aflam si informatii legate de sustenabilitatea acestei afaceri. Participarea la o lectie/un modul de curs este 5 Euro, iar 10 lectii/module de curs costa 43 de Euro. O scoala care se inscrie in programul lui Andrei va plati intre 1000 si 2500 de Euro pe semestru pentru toate cursurile din oferta. Pe site e si o sectiune in care promotorul de proiect se prezinta. „Cred ca viitorul va fi online, iar educatia nu va face exceptie”, isi incheie Andrei textul prezentarii.

Termenul limita de inscriere a ideilor si proiectelor a fost 31 iulie, iar pana la finalul lunii august publicul poate comenta si vota online pe site-ul YCE. Cele mai votate 10 initiative la fiecare dintre cele doua categorii vor intra in finala. Ele vor fi evaluate apoi de un juriu, care va stabili locurile I, II si III pentru fiecare categorie de concurs. Va exista si un premiu al publicului, oferit initiativei cu cele mai multe voturi. Gala de premiere va avea loc in Berlin, pe 22 octombrie.

Path to Knowledge nu este un proiect aparut peste noapte. Este o idee premiata acum doi ani de Junior Achievement Romania in cadrul competitiei de antreprenoriat social Social Enterprise 360, editia nationala. Finala europeana a acestei competitii a aliniat la start echipe de tineri din noua tari, premiul cel mare fiind adjudecat de liceenii spanioli.

Detalii despre proiectul lui Andrei pot fi accesate AICI.

Sursa foto: https://www.entrepreneurship-campus.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.