Peste 38000 de euro pentru integrarea in scoala a copiilor cu autism

Campania de strangere de fonduri „Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”, initiata de Asociatia Invingem Autismul si Stirile Kanal D, a reusit sa stranga 38.000 de euro. Principala metoda de strangere de fonduri a fost reprezentata de donatiile prin sms. Celelalte fonduri au fost obtinute din sponsorizari sau donatii individuale ale celor prezenti la evenimentele organizate in cadrul campaniei. Fondurile stranse vor sustine pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara din gradinite si scoli de masa in metode de predare pentru copiii cu autism.

“Multumim din suflet tuturor tuturor partenerilor si donatorilor  care au inteles cat de importante sunt serviciile pentru copiii cu autism si integrarea lor in scoala şi care s-au implicat cu generozitate in aceasta campanie. Aceasta initiativa este un exemplu foarte bun care ilustreaza puterea pe care o au oamenii cand se mobilizeaza pentru o nevoie a membrilor comunitatii lor”, a declarat Andreea Sorescu, Director Executiv al Asociatiei Invingem Autismul.

Incidenta tulburarilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane.

Integrarea in scoala a copiilor cu autism este necesara si posibila, dar acest lucru presupune activitati suplimentare de pregatire, cu personal specializat in interventii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa si peste 1000 de euro pe luna. Totodata, este absolut necesara informarea si formarea cadrelor didactice, care sunt inca nepregatite sa primeasca elevi cu autism in clasele lor, dar si schimbarea mentalitatii parintilor celorlalti copii.

Astfel, campania a avut si un puternic obiectiv de constientizare a publicului, in special a adultilor – parinti de copii cu o dezvoltare tipica si cadre didactice, pentru cresterea sanselor de integrare sociala a copiilor cu autism.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.