Peste 450.000 de lei au fost directionati catre Salvati Copiii

Organizatia Salvati Copiii Romania a dat startul actiunilor de investitie a banilor stransi in urma campaniei „Transforma 2% din impozitul pe venit in 100% viata pentru copii”. Astfel, doua  incubatoare performante din Japonia au fost donate catre maternitatea Cantacuzino din Bucuresti. Investitia, in valoare de 90.300 de lei, reprezintă 20% din suma neta stransa in urma campaniei derulata in 2011.

“Prematuritatea apare la orice nou-nascut cu varsta de gestatie mai mica de 37 de saptamani. Unitatea noastra ingrijeste copii cu varsta de gestaţie mai mare de 24 de saptamani. Rata prematuritatii este mai ridicata in spitalul Cantacuzino deoarece, fiind o maternitate de nivel 3, ingrijeste si nou-nascuti veniti prin transfer de la alte spitale – in special din judetul Calarasi ”, a declarat dr. Adrian Craciun, sef sectie neonatologie Maternitatea Cantacuzino.

Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile, care ramane una dintre problemele dramatice ale Romaniei, sunt printre prioritatile Salvati Copiii Romania.

„In viitor, avem in vedere dotarea maternitatii din Adjud, judetul Vrancea si derularea mai multor programe de educatie parentala, printre care: prevenirea sarcinilor la varste fragede, ingrijirea nou-nascutilor si nutritia adecvata a mamei si copilului”, spun reprezentantii Salvati Copiii Romania.

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre o organizatie non-guvernamentala. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie. Este doar o parte din impozitul pe venit  aferent anului 2011 care poate fi redirectionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta, in cazul de fata catre Organizatia Salvati Copiii.

Sustineti programul de reducere a mortalitatii infantile, astfel incat fiecare copil care vine pe lume sa traiasca. Pentru asta, click aici

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.