Peste 650 oameni au alergat la Crosul Padurii

Cea de-a patra editie a Crosului Padurii, evenimentul sportiv de strangere de fonduri pentru programul de impadurire „Adopta un copac!”, a reusit sa adune la start  650 de alergatori. Au fost stranse astfel fonduri pentru plantarea si ingrijirea a peste 2.800 de puieti pentru Padurea Copiilor. Prin aceasta campanie a programului ”Adopta un copac!” se doreste plantarea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. Cele trei curse propuse alergatorilor amatori sau profesionisti au fost: cursa lunga de 10 km, cursa populara de 3 km si cursa copiilor de 1km. Inedita pentru aceasta cursa a fost taxa de inscriere, ce a constat din hartie data spre a fi reciclata. Astfel, in cadrul evenimentului s-au adunat 350 kilograme de deseuri de hartie pentru reciclare si 10 kilograme de PET.

“Crosul Padurii incheie seria de evenimente sportive din acest an prin care am strans fonduri pentru plantarea si ingrijirea a peste 15.000 de puieti in Padurii Copiilor. Ca de obicei, am fost placut surprinsi de determinarea alergatorilor si dorinta acestora de implicare intr-o cauza nobila. Speram sa ii vedem cu acelasi spirit – sustinator al unei vieti sanatoase, sportiv si caritabil – si la plantari,” a declarat Teodora Palarie, coordonatorul proiectului „Adopta un copac!”.

Programul ”Adopta un copac!”, lansat in anul 2007, are ca scop impadurirea terenurilor degradate din zona de sud a Romaniei, zona foarte expusa in fata schimbarilor climatice (inundatii, seceta, inzapezire etc.). Padurile sunt plantate in totalitate din fonduri private adunate de la firme si persoane fizice, ingrijite timp de 5-6 ani (in functie de speciile plantate) si monitorizate inca 10 ani.

Pana in prezent, in cadrul proiectului „Adopta un copac!”au fost plantati 180.000 de puieti in cinci locatii: comunele Valcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi, comuna Bragadiru din judetul Ilfov, si comunele Draganesti-Vlasca si Poroschia (locatia Padurii Copiilor) din judetul Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.