Peste 670 de angajati ai grupului Digi au donat sange in campania “Digi doneaza viata”

Digi doneaza2Digi | RCS & RDS si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti au desfasurat cea de-a doua editie a campaniei „Digi doneaza viata”.

Angajatii Digi | RCS & RDS au donat sange pentru pacientii care au nevoie de transfuzii, dorind sa atraga atentia asupra nevoii mari in perioada Sarbatorilor de iarna si a necesitatii de donare constanta.

158 de angajati bucuresteni din diviziile telecom si media ale grupului s-au oferit voluntari pentru aceasta editie a campaniei si 119 dintre ei au fost donatori viabili. Astfel, peste 276 de litri de sange vor ajunge la pacienti care au nevoie de transfuzii sau de produse de sange – trombocite, globule rosii sau plasma.

Pe parcursul intregului an, aproape 900 de angajati din Bucuresti si din tara ai grupului Digi | RCS & RDS s-au inscris in campania „Digi doneaza viata”, iar 677 dintre ei au fost donatori viabili. Printre sustinatorii campaniei s-au numarat jurnalisti de la televiziunile Digi Sport si Digi24, posturile de radio Digi FM si Pro FM, dar si colegi din divizia telecom, juristi, agenti de vanzari, operatori din casierii si call-center.

Statisticile arata ca doar 1,75% dintre romani doneaza sange, in timp ce, pe parcursul vietii, 7 din 10 de oameni au nevoie de sange cel putin o data. Cei 450 ml de sange, cantitatea maxima de sange care poate fi donata de o persoana intr-o singura sesiune, inseamna viata pentru trei pacienti, dar si o stare de bine pentru donator.

Grupul Digi | RCS & RDS isi propune ca prin actiunile de responsabilitate sociala, realizate la nivel corporativ, dar si prin implicarea angajatilor in proiecte de solidaritate precum campania “Digi doneaza viata”, sa determine o schimbare in bine a mentalitatii si societatii romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.