Petrom: “Acces la viata” pentru insanatosirea sistemului medical din Romania

Compania Petrom a investit peste 450.0000 de Euro in extinderea actualei retele de telemedicina de urgenta cu centrul la Targu Mures prin conectarea a inca 16 puncte medicale la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Toate spitalele incluse in program vor beneficia de asistenta medicala de urgenta si de specialitate in timp real. Cele 17 unitati medicale sunt interconectate cu reteaua de telemedicina de urgenta inaugurata in 2008, extinzand astfel reteaua nationala la 56 de spitale, respectiv 19 judete. Peste 9,5 milioane de romani au acum acces la servicii medicale de urgenta prin intermediul platformei “Acces la Viata”.

“Inca de la finalul anului 2010, am decis sa extindem proiectele noastre de implicare in comunitate prin sustinerea unui domeniu vital pentru Romania: sistemul medical. Astazi suntem in masura sa anuntam ca reteaua nationala de telemedicina este complet functionala. Investitia noastra se dovedeste a fi o solutie sustenabila pentru eficientizarea resurselor din medicina de urgenta si, mai mult decat atat, a deschis calea catre o acoperire nationala. Vom continua colaborarea cu Ministerul Sanatatii pentru a sprijini acele initiative relevante pentru toti romanii care au nevoie de acces la servicii medicale de calitate.”, a precizat Mariana Gheorghe, Director General Executiv Petrom.

Telemedicina inseamna acces rapid la expertiza medicala prin comunicare la distanta. Prin intermediul unui sistem de video-conferinta si al unei aparaturi de monitorizare a semnelor vitale, medicii din spitalele incluse in retea primesc recomandari din partea specialistilor aflati la cele doua centre de comanda situate la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) si la Spitalul Clinic Judetean Targu Mures. Medicii de la centrul de comanda ofera suport medical in timp real pe baza comunicarii audio-video, precum si prin urmarirea a 6 indicatori medicali transmisi prin monitorul de semne vitale: puls, rata respiratorie, EKG, puls-oximetrie, CO2 si tensiune arteriala.

“Finalizarea procesului de extindere a retelei de telemedicina de urgenta reprezinta o contributie majora pentru sistemul medical din Romania. De asemenea, investitia Petrom ne ajuta in atingerea obiectivelor Uniunii Europene, care considera telemedicina una dintre prioritatile pentru imbunatatirea sistemului medical. Aceste cifre inseamna un management adecvat al cazurilor grave, un transfer de cunostinte intre cadrele medicale din Romania si, cel mai important, mai multe vieti salvate”,  a subliniat Dr. Raed Arafat, Subsecretar de Stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

Programul Petrom “Acces la viata” mai prevede cursuri de specialitate atestate la nivel european pentru medici, burse de excelenta, programe de educare medicala si preventie in comunitati si, nu in ultimul rand, o donatie catre SMURD a trei ambulante complet utilate, in valoare totala de peste 170.000 de Euro.

Foto: Petrom

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.