PETROM: 164 de Idei din Tara lui Andrei pentru problemele Romaniei

Un numar de 164 de romani cu spirit de initiativa, ONG-uri si institutii publice au propus solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta Romania inscriind proiecte in competitia Idei din Tara lui Andrei, organizata de Petrom. Castigatorii care vor primi finantari pentru a-si transforma proiectele sustenabile in realitate vor fi anuntati pe data de 12 iulie. Valoarea totala a finantarilor acordate de Petrom anul acesta in cadrul competitiei este de 160.000 de euro. Solutiile au venit in proportie de 66% din partea organizatiilor non-guvernamentale, a institutiilor publice şi de invatamant. Restul de 34% din proiectele inscrise au fost propuse de romani cu initiativa.

“Idei din Tara lui Andrei s-a nascut din dorinta noastra de a-i face pe romani sa gandeasca pe termen lung. Raspunsul primit din partea celor peste 164 de romani cu spirit de initiativa ne arata ca in Romania exista oameni care vor sa aduca o schimbare majora in vietile celor din jur si care se implica in dezvoltarea proiectelor pentru Romania”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, Petrom.

Bucuresti este orasul campion in „Idei din Tara lui Andrei”, locuitorii sai au propus 17% din numarul total de proiecte. Urmeaza Sibiu, cu 8% din inscrieri si Bacau, cu 3 %.Romanii care au propus Idei din Tara lui Andrei au considerat ca tara noastra are nevoie, inainte de toate, de o imbunatatire la nivelul educatiei. 54% din inscrierile eligibile au vizat acest domeniu. 30% vizeaza tema dezvoltarii comunitare iar 16% domeniul mediului.

Pana pe 8 iulie, romanii vor putea contribui la selectarea proiectelor care vor rezolva problemele comunitatilor din intreaga tara, votand proiectele inscrise in competitie pe site-ul www.taraluiandrei.ro, sectiunea „Idei din Tara lui Andrei”.

Proiectele castigatoare vor fi selectate in urma jurizarii (in proportie de 60%) si a votului public (in proportie de 40%).

Idei din Tara lui Andrei duce mai departe misiunea competitiei de proiecte eco- civice Orasul tau. Aceasta s-a desfasurat intre 2009 si 2012, perioada in care peste 500 de romanii cu contribuit la construirea unei tari mai bune in fiecare zi. Petrom a sprijinit si finantat 66 dintre acestea cu peste 330.000 euro pentru a se transforma in proiecte cu impact pe termen lung.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.