PETROM: 234 de proiecte inscrise in competitia Idei din Tara lui Andrei

In cea de-a doua runda a competitiei Idei din Tara lui Andrei, derulata de Petrom, au fost inscrise 234 de proiecte pentru schimbarea Romaniei intr-o tara mai buna. Bucuresti si judetul Ilfov au cele mai multe proiecte in competitie in momentul de fata, respectiv 20% din numarul total de inscrieri. Pe urmatoarele locuri se claseaza judetul Cluj, cu 6% din proiectele propuse, si Neamt, cu 4%. Educatia a fost perceputa, si in aceasta editie, ca zona cu cea mai mare nevoie de interventie. Pe aceasta observatie s-au bazat nu mai putin de 57% din inscrierile din aceasta editie a competitiei (133 de proiecte). Alte 57 de proiecte vizeaza domeniul dezvoltarii comunitare, iar alte 44 sunt solutii legate de mediu. Proiectele inscrise au venit in proportie de peste 70% din partea organizatiilor non-guvernamentale, a institutiilor publice si de invatamant. Celelalte proiecte inscrise au fost propuse de romani, persoane fizice cu initiativa.

“Vreau sa le multumesc celor peste 200 de romani care ne-au impartasit ideile lor cu „ceva in plus”. Impreuna cu expertii din juriu vom selecta proiectele care au cele mai mari sanse de a crea valoare pe termen lung si care isi propun sa motiveze, la randul lor, comunitati intregi pentru a le urma exemplul. Va invitam pe toti sa ne ajutati sa luam decizia: votati-va proiectul favorit din fiecare categorie pe www.taraluiandrei.ro!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, Petrom.

In perioada 17– 31 octombrie 2013, romanii vor putea contribui la selectarea proiectelor care vor schimba in bine vietile comunitatilor din intreaga Romanie. Ei vor putea vota pe www.taraluiandrei.ro, sectiunea „Idei din Tara lui Andrei”, cate un proiect pentru fiecare categorie: educatie, mediu si dezvoltare comunitara. Simultan, un juriu specializat va evalua ideile sustenabile.

Proiectele castigatoare vor fi selectate in urma jurizarii (in proportie de 60%) si a votului public (in proportie de 40%).

Castigatorii competitiei vor fi anuntati public pe 8 noiembrie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro

In prima sesiune a competitiei de proiecte Idei din Tara lui Andrei, desfaşurata in perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de soluţii pentru rezolvarea problemelor Romaniei. Dintre acestea, 10 au primit finanţare Petrom in valoare de 75.320 euro. Suma totala a finantarilor acordate prin proiectul „Idei din Tara lui Andrei” este de 160.000 euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.