PETROM a ales castigatorii competitiei Fabricat in Tara lui Andrei

Petrom a desemnat cei 10 castigatori ai competitiei de afaceri sociale din Romania „Fabricat in Tara lui Andrei”. Castigatorii au fost selectati dintre cei 20 de finalisti care au beneficiat de 8 luni de consultanta, dar si sprijin financiar de pana la 1.500 euro fiecare, pentru realizarea studiilor de fezabilitate.  Fiecare dintre cei 10 castigatori va primi finantare nerambursabila din partea Petrom de pana la 32.000 euro pentru initierea afacerii. Ideile celor 10 antreprenori sociali abordeaza zone variate: agricultura (ferme, stane), industria textila (prelucrarea lanii), prelucrarea lemnului, fabricarea materialelor de constructii si a mobilei, domeniul alimentar (panificatie) sau plafar (plante medicinale). Juriul competitiei, condus de Mariana Gheorghe, CEO Petrom, si format din antreprenori de succes precum Mariuca Talpes, CEO Intuitext, coproprietar Bitdefender, membri ai directoratului si experti Petrom, dar si reprezentanti ai media, a avut o misiune dificila.

„Pe parcursul procesului de evaluare a afacerilor sociale Fabricat in Tara lui Andrei, atat eu, cat si colegii din juriu, am avut ocazia sa cunoastem romani cu adevarat remarcabili. Am intalnit antreprenori care au forta de a genera rezultate de business care contribuie la rezolvarea problemelor sociale din comunitatile in care Petrom isi desfasoara activitatea operationala. Prin proiectul Fabricat in Tara lui Andrei, ne-am dorit sa incurajam spiritul antreprenorial al romanilor si sa cream comunitati independente si sustenabile. Rezultatele acestui proiect demonstreaza ca romanii au cu adevarat spirit antreprenorial si isi doresc sa contribuie la dezvoltarea Romaniei”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Localitatile pentru care cei 10 de castigatori au propus idei de afaceri sociale sunt diverse. Un numar record de 3 afaceri sociale vor deveni realitate in Manesti, Dambovita. Altele 2 vor fi implementate in judetul Bacau, la Comanesti si Moinesti. Antreprenorii castigatori in Fabricat in Tara lui Andrei vor dezvolta afaceri pentru a rezolva probleme sociale si in comunitatile: Babana, Arges; Burcioaia, Vrancea; Ghimpati, Giurgiu; Independenta, Galati; Marca, Salaj si Suplacu de Barcau, Bihor.

Alaturi de finantarea primita, cei 10 castigatori vor beneficia de consultanta de tip „incubare de afacere” pentru primii ani de activitate, in domenii cheie precum: management financiar, legislativ, marketing si distributie. Astfel, afacerile Fabricat in Tara lui Andrei vor avea un impact social vizibil prin locurile de munca pe care le creeaza si vor oferi un model de dezvoltare durabila pentru comunitatile din intreaga tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.