PETROM a dat startul Campionatului de Voluntari dedicat propriilor angajati

Angajatii Petrom din mai multe orase din tara se intrec  intr-o cursa a faptelor bune, in cadrul primului Campionat de Voluntari dedicat angajatilor organizat de companie. Astfel, incepand de pe 1 octombrie si pana pe 12 noiembrie, in fiecare zi de sambata, angajatii Petrom au ocazia sa fie voluntari in diferite ONG-uri.

„Compania noastra are una dintre cele mai mari echipe de voluntari din Romania. Cu toate astea, am aflat de la ei ca s-ar implica mai mult in activitatile ONG-urilor daca acestea ar deveni mai accesibile si daca le-ar cunoaste mai bine proiectele si rezultatele. Tocmai de aceea am demarat o astfel de campanie dedicata angajatilor nostri, pentru a-i aduce mai aproape de societatea civila si pentru a le da posibilitatea de a alege singuri cauza pe care sa o sustina. Astfel, echipa Petrom se alatura voluntarilor de pe intregul continent care participa la Anul European al Voluntariatului”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Dupa numai trei weekend-uri de la startul campaniei, peste 70 dintre angajatii Petrom s-au implicat in 13 activitati ale ONG-urilor din domenii precum educatie, mediu si social. Acestia au avut ocazia sa socializeze cu batranii si copiii institutionalizati, cu oamenii fara adapost, sa ajute la diferite reparatii si la amenajarea a doua locuri de joaca, sa monitorizeze populatiile de testoase din Dobrogea si sa participe la activitatile de monitorizare costiera pe plajele din Constanta si Corbu.

„Voluntarii au fost foarte dedicati, chiar mai mult decat ne asteptam noi. Desi activitatea era prezentata numai ca socializare cu copiii din centru, voluntari s-au mobilizat si ne-au ajutat  la reparatii si alte lucruri administrative. M-am bucurat atunci cand unul dintre voluntari mi-a zis ca vrea sa revina sa ii invete limba germana pe cei mici”, a spus Gelu Tomescu, de la asociatia House of Angels.

Cursa de fapte bune se desfasoara in mai multe judete din tara, respectiv: Bacau, Prahova, Constanta, Bihor, Dambovita, Dolj, Gorj si in Bucuresti. Pana acum in campanie s-au inscris 15 organizatii non-guvernamentale, in cadrul carora angajatii Petrom pot face voluntariat.

“A fost o experienta mai mult decat interesanta, care te scoate din cotidian. La inceput oamenii de la adapost erau oarecum reticenti, insa pe parcurs s-au deschis si ne-au impartasit povestile lor de viata. Nu ai cum sa ramai indiferent la ceea ce spun oamenii acestia. Pe langa mancare sau produsele de curatenie, oamenii aveau nevoie sa fie ascultati. La fel ca noi toti, au nevoie de atentie si, nu in ultimul rand, de afectiune. Mi-ar placea sa ma implic in actiuni viitoare”, a declarat Sorina Dinu, angajat Petrom, care a participat la activitatea de voluntariat organizata de Asociatia Viitorul Tinerilor.

Campania isi propune sa aduca angajatii companiei din toate colturile tarii aproape de initiativele organizatiilor non-guvernamentale active in proximitatea lor geografica si sa fidelizeze voluntarii, creand legatura directa intre voluntar si beneficiar.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.